Långa fängelsestraff för inbrott på brandstation

En person döms till tre års fängelse, en annan får nio månader, och en tredje har redan en fängelsedom hängande över sig. De döms bland mycket annat för grova vapenbrott och flera inbrott, bland annat på brandstationen i Högsby.

Foto: Scanpix

Kalmar Län2018-09-21 22:00

En kvinna i sällskapet döms för rattfylleri och ringa narkotikabrott. Men frias från att ha haft något med inbrotten att göra.

De inblandade är hemmahörande i mellersta Kalmar län, men har också anknytning till Hultsfreds kommun. Bland annat genom att de har haft en tjuvgömma i en liten by utanför Virserum.

Strax innan jul förra året skedde ett omfattande inbrott på brandstationen i Högsby, där mycket av räddningstjänstens material stals. En del av detta har sedan återfunnits i tjuvgömman utanför Virserum.

En av männen, född i början på 1980-talet döms också för försök till grov utpressning. Han har enligt domen försökt tilltvinga sig pengar av en kvinna från ett tidigare förhållande, genom att hota henne med kniv.

En av de andra männen döms för medhjälp till grov utpressning, sedan han stått bredvid och hållit en kniv.

De tre döms också för grovt vapenbrott, sedan de ertappats med att åka omkring med ett skarpladdat avsågat hagelgevär i bilen. De stoppas av polis vid Fågelfors i Högsby kommun. Brottet bör anses grovt, bedömde åklagaren, eftersom ett avsågat hagelgevär saknar legalt användningsområde.

Männen döms också för att ha gjort inbrott hos en företagare och där stulit ett kassaskåp innehållande uppemot 200 000 kronor.

Kassaskåpet har senare återfunnits vid husrannsakan i tjuvgömman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!