Förvarade stöldgods på gård utanför Virserum

Två män och en kvinna trängde sig in hos en man och stal närmare 200 000 kronor i kontanter, datorer och öl. Gods som de sedan förvarade i en fastighet i Virserumstrakten. Nu åtalas de tre för en lång rad brott, bland annat grov stöld och grovt vapenbrott.

Tre personer åtalas nu för en lång rad brott, bland annat grov stöld där stöldgodset förvarades i en fastighet utanför Virserum.

Tre personer åtalas nu för en lång rad brott, bland annat grov stöld där stöldgodset förvarades i en fastighet utanför Virserum.

Foto: Scanpix

Virserum2018-05-18 13:33

Två av de nu åtalade personerna är bröder och har kopplingar till gården, som ligger i utkanten av Virserum. Det var där godset förvarades, efter inbrottet som de gjorde i februari hos en man i Vassmolösa utanför Kalmar.

I stämningsansökan kan man läsa att de tre personerna, som är födda mellan 1982 och 1987, misstänks för att ha trängt sig in hos mannen och där stulit ett kassaskåp innehållande 100 000 kronor och ytterligare 90 000 kronor från mannens kontor. Utöver det plockade de också med sig datorer och två flak öl.

Som bevisning använder sig åklagaren av bilder från en husrannsakan gjord på gården, där man också fann kassaskåpet.

Männen och kvinnan åtalas nu för grov stöld, alternativt häleri vad beträffar kvinnan. Utöver det finns ytterligare nio åtalspunkter. Bland annat försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel då trion också försökte stjäla både mannens bil värd 450 000 kronor och en lastbil. Samt grovt vapenbrott sedan de färdats i Fågelfors med ett avsågat, skarpladdat hagelgevär och ammunition i bilen.

Utöver det åtalas personerna för ringa narkotikabrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Bröderna misstänks också för häleri sedan de förvarat gods i form av en stor mängd verktyg, från ett inbrott hos räddningstjänsten i Högsby, på den aktuella gården utanför Virserum.

Två av personerna är hemmahörande på andra orter i Kalmar län, den tredje i Norrköping. Enligt stämningsansökan kräver den utsatta mannen de tre på en kvarts miljon i ersättning.

Charlotte Madestam

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!