Fängelse och utvisning för fyra Hultsfredsbor - Vimmerby Tidning

Fängelse och utvisning för fyra Hultsfredsbor

2017-01-09 11:30

Det var i mitten av oktober 2016 som ett stort slagsmål bröt ut utanför ett asylboende i Stålhage i Hultsfred.
Nu döms de fyra åtalade männen till fängelse och utvisning från Sverige.

I mitten av oktober larmades polisen till en stort bråk i bostadsområdet Stålhagen i Hultsfred. Fyra män häktades efter det inträffade och blev sedermera åtalade för en rad brott.

På måndagen föll domen. 

En man i 50-årsåldern döms för både misshandel och grov misshandel och påföljden blir fängelse i två år och sex månader innan han utvisas efter att ha suttit av straffet.
Han utvisas ur riket och förbjuds att återvända hit på tio år – överträdelse kan medföra fängelse i ett år.
Sedan är det en man född 1993 som döms till misshandel och grov misshandel och domen blir fängelse i ett år och sex månader. Även han utvisas och får inte återvända hit på fem år.

En man född 1994 har gjort sig skyldig till misshandel, grov misshandel, våldsamt motstånd, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Fängelsestraff i ett år och sex månader väntar innan han utvisas till sitt hemland och får inte komma tillbaka på fem år.

Den fjärde mannen, född 1985, döms till fängelse i fyra månader och sedan utvisas till 2022 för våld mot tjänsteman, hot tjänsteman, våldsamt motstånd och försök till stöld. Han frikänns dock från grov misshandel.
De tre männen som nämns först ska tillsammans utge skadestånd till tre målsägande och det handlar om 30 000 kronor, 47 850 kronor och 12 900 kronor.
Den fjärde mannen ska betala butiken 3 999 kronor och 5 000 kronor till tjänstemannen. 

Fängelse och utvisning för fyra Hultsfredsbor

Genom att kommentera på Vimmerbytidning.se så godkänner du våra regler