Familjens hund blev ihjälbiten

Den stora hunden kom farande över staketet, in på tomten och gick till attack mot den lilla hunden, som avled direkt. Den lilla hundens matte kunde inte göra annat än att försöka skydda barnen

En man i 30-årsåldern är mistsänkt för framkallande av fara för annan sedan hans hund attackerat en mindre hund och bitit ihjäl den.

En man i 30-årsåldern är mistsänkt för framkallande av fara för annan sedan hans hund attackerat en mindre hund och bitit ihjäl den.

Foto: Kenny Johansson

Hultsfred2018-09-24 18:00

Händelsen inträffade i Hultsfreds kommun på söndagseftermiddagen, då en liten hund ska ha blivit attackerad och dödad av en stor hund.

– Den stora hunden hoppade över två staket för att komma in på vår tomt och gå till attack mot vår hund, berättar den lilla hundens matte. – Barnen var ute med vår hund i koppel på tomten när attacken skedde. Den stora hunden kom farande från ingenstans och gick till attack.

Matte var inne i huset när det hände men kom utspringande och lyckades på något vis avbryta attacken.

Men för sent för att kunna rädda den lilla hunden.

– Det var rena rama avrättningen, säger matte.

Men hon lyckades ändå vända den aggressiva hundens uppmärksamhet bort från barnen. Eftersom hon har erfarenhet av hundar visste hon att det är viktigt att bryta mönstret snabbt och på så sätt fick hon hunden att ge upp.

Händelsen är polisanmäld.

– Den stora hundens ägare, en man i 30-årsåldern är i nuläget misstänkt för framkallande av fara för annan, kommenterar Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn.

– Detta eftersom hunden visade aggressivitet mot barnen. Men det är oklart om den rubriceringen kommer att hålla. Men i vilket fall handlar det om ett oaktsamhetsbrott.

Frågan är också överlämnad till polisens rättsenhet som kan ge föreläggande mot hunden, alltså koppeltvång, munkorg och liknande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!