De bjöd kakälskarna på ny julafton

I Tingshuset i Målilla var det gott om kakor i lördags eftermiddag. Då ordnade Linus Karlsson och Ida Olsson en kakbuffé utöver det vanliga, med 57 (!) olika sorters härliga kakor.

Bordet var välfyllt med kakor och tårtor.

Bordet var välfyllt med kakor och tårtor.

Foto: Roelof Stroetinga

Hultsfred2018-07-15 18:00

Synd var att Linus inte kunde njuta av allt gott de hade bakat. ecis då vi öppnade då fick Linus nämligen larm om en skogsbrand och då måsta man åka när man är brandman, säger Ida.

De hade bjudit in ett hundratals gäster och drygt hälften av dem kom och det gjorde att Tingshuset blev väl fylld med folk som var kaksugna. De tycker om att baka, Ida är nämligen en utbildad kock och hon bakade de flesta. Linus specialitet är ”Farmors kakor”, som är jättegoda och mascarponetårta.

Det började egentligen då hans mamma höll ett kakkalas med 15 sorters. De slog mig direkt sade mamman Karina Karlsson. Då Linus fyllde år, året därpå hade vi 30 sorters kakor. Sedan tänkte vi kan väl slå vårat bästa och baka ännu fler sorters och det blev nu alltså 57 olika sorters. Vi bor här intill och därför var Tingshuset ett jättebra ställe för att arrangera det här kalaset.

Bordet var fyllt med färggranna, härliga kakor och tårtor, som bland annat marängtårta, Kärleksmums, citron-marängpaj, sockerkaka, kringlor och Silviamums.

– Vi började redan för en månad sen att baka alla dem här goda kakor, säger Ida. Intresset i bakning har funnits sedan jag var barn och det ser man. Alla kakor såg verkligen jättefina ut och smakade också helt underbart. Då alla var mätta kunde de gå på tipspromenad kring Tingshuset.

Intresset var stort i alla de härliga kakor.
Intresset var stort i alla de härliga kakor.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!