Därför är Västerviksartiklar låsta

”Men hallå! Varför är sporten i Vimmerby låst på sajten!?”En vaken läsare uppmärksammade oss på ett tekniskt problem för några veckor sedan, och det tackar vi för! Samma läsare: ”En del är låst, och en del är öppet, hur ska ni ha det?”. Bra fråga! Så här ska vi ha det:

Foto: Christoffer Nielsen

Krönika2018-09-05 05:00

Mediabranschen står inför enorma utmaningar, och de digitala strategierna för att vara aktuella för de digitala användarna av nyhetstjänster är lika många som stjärnorna på himlen. Okej, inte riktigt så många kanske. Men många är de i alla fall, och fler tillkommer varje dag. Jag jobbar mycket med strategier för att vi ska bli allt vassare online. I Vimmerby har vi valt en modell där allt material som produceras från nyhetsredaktionerna och sportredaktionen i Vimmerby och Hultsfred är helt öppet på sajten. Man behöver alltså inte konto för att kunna läsa det materialet.

Däremot har vi materialet från Västervik på en så kallad frekvenslåsning eftersom det har samma låsning på Västerviks-Tidningen online. Frekvenslåsning innebär att man kan läsa en eller ett par artiklar gratis innan man ombeds att skapa ett konto. Framöver kommer vi även att låsa tv-sändningar och livebevakningar av olika slag. Det är ett material som Vimmerby Tidning aldrig haft tidigare på sajten och som vi tycker att man måste betala för att kunna se. I övrigt ligger nyhetsartiklar från allmänna redaktionen och sportredaktionen alltså helt öppet. Under de senaste veckorna har det dock varit en del problem med detta. Material från framförallt sporten i Vimmerby har legat låst på grund av ett tekniskt fel. Vi beklagar!

Värt att nämna också är att vi har ett ständigt rullande TT-flöde med nyheter och sport från resten av landet! Jämfört med tidigare producerar vi dessutom fler och mer genomarbetade artiklar! Däremot lägger vi inte ut lika många på Facebook längre, av rent strategiska skäl. Facebook har algoritmer mot massutskick och ju fler man trycker ut där desto färre personer ser artiklarna i sina flöden.

Enklast att följa vårt nyhetsflöde är via vår app (V-appen) som man hittar där man hittar appar genom att söka på ”Vimmerby Tidning”. Sedan starten har vi bemanning dygnet runt och vi satsar stenhårt på att vara aktuella i samtliga våra kanaler!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!