Branden kan ha startat i mobilladdare

En person fick föras till sjukhus efter att en villa blivit helt övertänd i samhället Vena utanför Hultsfred. Enligt räddningstjänstens uppgifter kan branden ha startat i en mobilladdare.

Foto: Lotta Madestam

Hultsfred2018-09-11 10:26

Larmet kom in vid 09.51 på tisdagsmorgonen. När räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att villan var helt övertänd.

– Den var övertänd när vi kom fram, elden gick igenom fönsterrutor och allting, säger Leif Vigren Eriksson, jourhavande räddningschef vid Räddningstjänsten i Hultsfred.

– Vi försöker hålla branden till huset så att den inte sprider sig runtikring. Läget ser rätt så bra ut för det är långt till närmaste byggnad här.

Det fanns personer i huset när branden startade men de lyckades ta sig ut. En person fick föras till sjukhus för observation.

Enligt räddningstjänstens uppgifter kan branden ha startat i en mobilladdare. Räddningstjänsten kommer att låta huset brinna ner.

– Vi gör endast utvändig släckning, ingenting invändigt, säger Leif Vigren Eriksson som räknar med att räddningstjänsten kommer att vara på plats under stora delar av dagen.

– Sedan får vi se. Vi vill ha ordentlig koll på det så att det är ordentligt släckt innan vi lämnar, säger Leif Vigren Eriksson på räddningstjänsten.

Hur många enheter har ni på plats?

– Vi har Hultsfred med släckbil, tankbil och höjdfordon. Sedan har vi även Målilla här med släckbil och första insatsperson.

Enligt vår reporter Lotta Madestam som var på platsen var det väldigt mycket rök som spred sig över samhället.

Polisen har spärrat av platsen i väntan på en teknisk brandundersökning.

Vid 17-tiden jobbade räddningstjänsten fortfarande vid platsen.

– Vi fick kontraorder, nu låter vi husstommen stå kvar så att polisen kan göra sitt jobb. Men det är ju helt nerbränt inne i huset, säger Leif Vigren Eriksson.

Hur länge beräknas ni vara kvar på platsen?

– Det har uppstått lite småbränder, men vi räknar med att avveckla från platsen om en dryg timme, säger Vigren Eriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!