Barnen jagades av T-rex i Hultsfred

Inne på Valhall fick barnen följa med till dinosauriernas land, springa ifrån T-rexar, leta efter magiska kapsyler och vråla med i låtar.

Det var rockiga dinosaurielåtar genom hela föreställningen.

Det var rockiga dinosaurielåtar genom hela föreställningen.

Foto: Elin E Elmström

Hultsfred2018-07-20 20:00

Barnskratten fyller lokalen när Pappa Kapsyl i förskräckelse kastar ifrån sig en råtta. När han igen sakta sträcker ner handen i korgen får han tag på rätt djur.

– Det här är en långshals, de är små som hundvalpar, börjar pappa Kapsyl och ställer dinosaurien på golvet.

– Nej de är stora som biblioteket, ropar en flicka rakt ut.

– Skulle de finnas idag skulle man kunna ha dem som hundvalpar, fortsätter pappa Kapsyl.

–Nej du skojar, bubblar det ur en pojke som viker huvudet bakåt av skratt.

Barnen sitter på mattor längst fram och bakom upptar föräldrarna var enda stol som Hultsfreds bibliotek placerat ut. Dagens familjeföreställning inne på Valhall handlade uteslutande om dinosaurier.

– Dinosaurier är ett smal men trevligt tema. Alla gillar dinosaurier framförallt barn i fyra till 16 årsålder. Jag har aldrig hört någon som sagt att "dinosaurier är ointressant".

Sedan 2012 har Pappa Kapsyl, Carl-Otto Johansson, från Kalmar skrivit låtar och haft barnteatrar om dinosaurier. Med föreställningen "Jagad av en T-rex har han turnerat runt om Sverige.

– Det finns många bra böcker om dinosaurier och mycket film. Men där innan jag började fanns det lite bra musik. Nu har jag hållit på ett tag men det finns över 1000 dinosaurier så det är många låtar kvar att skriva. Framförallt är det både glädjande och givande att spela för barn så det tänker jag fortsätta med.

Pappa Kapsyl, Carl-Otto Johansson, har sedan 2012 haft föreställningar om dinosaurier.
Pappa Kapsyl, Carl-Otto Johansson, har sedan 2012 haft föreställningar om dinosaurier.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!