TV: Se när musikskolans elever fick spela med proffs

Det är en stor ära och unik möjlighet att få spela med professionella musiker. Så musikskolans elever uppskattade chansen att öva tillsammans med Stockholm Brass Quintet. – Om 10-15 år hoppas vi frukten av det här besöket är att några av eleverna blivit yrkesmusiker, säger John Axelsson.

Foto:

Hultsfred2017-03-25 15:10

Önskningen är inte helt tagen ur luften. Förra gången han och brasskvintetten gjorde ett likadant besök i Hultsfred inspirerade man två-tre av musikskolans elever så pass att de nu är på väg att bli just professionella musiker.

– Det är jätteviktigt för oss som yrkesmusiker att säkra återväxten, säger John Axelsson. Och det är jätteviktigt för eleverna att förstå att det tar lång tid att lära sig spela ett brassinstrument. Men när man väl lärt sig det är det jättekul, för man får roliga uppgifter i orkestrarna.

Egentligen besökte Stockholm Brass Quintet Hultsfred för att ge en konsert i kyrkan i går kväll, med Aspelands Musikförening som arrangör, och då passade musikskolan på att ta hjälp av Johan Axelsson, Axel Sjöstedt, Mats Agnelid, Johan Ahlin och Niclas Dahlstrand.

Fem riktiga inspiratörer som uppmuntrade elever från inte bara Hultsfred, utan också från Mönsterås och Västervik.

– Det är väldigt lärorikt, sa Edwin Karlsson. Det är kul att träffas, utbyta erfarenheter och få lite tips.

Repetitionerna avslutades med en gemensam konsert för anhöriga och dagen efter hann man också med att ge en skolkonsert för alla andraklassare i kommunen, som också fick en demonstration av instrumenten.

Edwin Karlsson uppskattade möjligheten att få spela med Johan Ahlin och de andra i brasskvintetten. Tv. musikläraren Per-Martin Petersson.
Edwin Karlsson uppskattade möjligheten att få spela med Johan Ahlin och de andra i brasskvintetten. Tv. musikläraren Per-Martin Petersson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!