Sara öppnar eget - sambon fick henne att våga satsa

Efter tio år som anställd har Sara Jonasson tagit steget och öppnat egen frisörsalong. Sambon Asmir Begic fick henne att våga.

Nu har Sara Jonasson öppnat sin salong på gågatan, och en av de första kunderna var Jeanette Fungmark. "Jag älskar mitt yrke och nu kände jag att jag ville ha en ny utmaning", säger Sara.

Nu har Sara Jonasson öppnat sin salong på gågatan, och en av de första kunderna var Jeanette Fungmark. "Jag älskar mitt yrke och nu kände jag att jag ville ha en ny utmaning", säger Sara.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-11-02 13:00

Det har varit brunpapp för fönstren sedan frisören Helena Christiansen avvecklade. Hon gav en hint då, att lokalen på gågatan skulle tas över av en annan frisör.

Det har väckt en del nyfikenhet, vad det är som händer där inne och vem som flyttat in. Nu kan det avslöjas att det är Sara Jonasson som öppnat eget – Studio S.

– Det känns jättespännande. Under de tio år som gått sedan jag gick frisörskolan i Linköping, följt av 5 000 timmar som trainee hos Nadja Nilsson på salong Zic Zac har jag haft anställning i Hultsfred. 

– Jag älskar mitt yrke och nu kände jag att jag ville ha en ny utmaning. Det lockar att få sköta sig själv, jag har ett driv och att starta eget ger ökade möjligheter till vidareutbildning. Det är en bransch som utvecklar nytt hela tiden med färgning och klippning.

Sara Jonasson brinner särskilt för färgning, uppsättningar och löshår, som hon gått många utbildningar i. Ett annat intresse är inredning, och hon tänker att även det kommer avspegla sig i salongen framöver.

Vad fick dig att våga satsa?

– Att jag alltid är så bra uppbackad av mina kunder. Fint stöd från familjen och min sambo Asmir Begic fick mig att våga ta steget. Att jag startar företag på hemorten bidrar också.

Kan det ge nya arbetstillfällen?

– Jag är positiv till att få en kollega, det är alltid tryggt att vara två så det inte blir tomt på salongen. Lokalen är rymlig, så det ger mig möjligheten att erbjuda någon att hyra en stol. Det är ett mål att hitta någon intresserad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!