Ny utställning på Rock City – här är artisten som står i fokus

I veckan drog Svenskt Rockarkivs senaste utställning på Rock City igång. 50 fotografier plus skivomslag och affischer hyllar Joakim Thåström.

På väggarna sitter affischer, skivomslag och bilder med Joakim Thåström.

På väggarna sitter affischer, skivomslag och bilder med Joakim Thåström.

Foto:

Hultsfred2017-07-06 12:30

Utställningen "Pimme - hand i hand med Hultsfred" vid ingången till Metropol ramas in av musiken som dansar mellan matta affischer och glansiga fotografier. Huvuddelen av utställningen utgörs av bilderna tagna från många av Thåströms spelningar i Hultsfred.

– Han måste ha haft minst 15 spelningar här som medlem i Ebba Grön, Imperiet, Peace Love and Pitbulls och som soloartist, gissar Stefan Ölvebring på Svenskt Rockarkiv.

– Vi har inte bilder från alla konserter, men från många. Vi hade kunnat ta med ännu fler med det här fick räcka.

Thåströmssamligen är en del av den halvmiljon musikrelaterade ting som Svenskt rockarkiv har i sitt arkiv.

– Vi samlar på allt som har med svensk populärmusik att göra. Allt från dansband till dödsmetal, från plektrum till turnébussar. Jag tycker inte att ett arkiv vara stängt utan ska visas upp. Det kan komma vad som helst på utställningarna.

Totalt har Svenskt Rockarkiv tre öppna utställningslokaler i Rock City. Två permanenta utställningar med guldskivor och om Hultsfredsfestivalen. Den tredje varierar lika mycket som arkivet och byts upp till fyra gånger per år. Att det nu var Thåström som fick stå i rampljuset har delvis att göra ned anknytningen till orten.

– Det är första gången som vi har en utställning med honom. Det är lite speciellt eftersom han har gjort så många spelningar i Hultsfred. Senast Thåström var här avslutade han Hultsfredsfestivalen 2009 och innan nästa sommar gick festivalen i konkurs, så han avslutade den eran.

Nu under sommaren kommer utställningen hålla öppet under fram till och med september.

– Utställningen är öppen alla vardagar så att folk ska kunna komma och titta på den.

Stefan Ölvebring visar upp den nya utställningen "Pimme - hand i hand med Hultsfred" på Rock City. Foto: Elin E Elmström
Stefan Ölvebring visar upp den nya utställningen "Pimme - hand i hand med Hultsfred" på Rock City. Foto: Elin E Elmström
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!