Nu kommer beskedet – Modig Machine Tool till Kalmar

Virserumsföretaget Modig Machine Tool vill ha mark i det nya verksamhetsområdet Snurrom utmed E22-an i Kalmar. Modig är ett av de mest högteknologiska företagen i Sverige med stark förankring i flygbranschen och har under en lång tid haft en mycket stark orderingång.

David Modig

David Modig

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2017-03-29 05:00

– Etableringen känns naturlig då det är nära tillgång både till flygplats och Linnéuniversitetet vilket är bra för framtida rekryteringar och utvecklingsfrågor, säger företagets VD David Modig som också berättar att man kommer att ha kvar verksamheten i Virserum.

Den här etableringen gläder naturligtvis kommunens företrädare för Kalmar kommun.

– Vi har flera framgångsrika industriföretag som går bra i Kalmar. Många av dem utökar och nyanställer. Genom att MODIG Machine Tool AB har bestämt sig för Kalmar så blir vi ännu starkare inom detta område. Vi har de senaste åren fått en bredare näringslivsstruktur i Kalmar med allt från tjänstesektor, industri, handel och Gröna näringar. En etablering av det här slaget är självklart varmt välkommen, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S).

Området där MODIG ska etablera sig ligger längs E22 i ett ypperligt skyltläge.

– Det är med stor glädje vi i Kalmar presenterar ett nytt verksamhetsområdet vilket ger möjlighet till flera etableringar. Expansionen i Kalmar fortsätter och detta leder säkert till fler etableringar, tror kommunens näringslivschef Thomas Davidsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!