Mitt i coronakrisen - startar restaurang och catering

Annika Stagård gör slag i saken och startar restaurang och cateringverksamhet i Hultsfred. Mitt under brinnande coronakris.

Laxen har kommit. Det är tusen och en ting som ska göras. Annika Stagård satsar fullt ut på restaurang och catering i Hultsfred.

Laxen har kommit. Det är tusen och en ting som ska göras. Annika Stagård satsar fullt ut på restaurang och catering i Hultsfred.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-11-13 12:00

– Men jag tror på det här, säger hon, för även om det är kris, så tror jag att folk vill äta.Jag hoppas att det ska fungera, jag har satsat mina sparpengar på det här.

Även om tillfället kanske inte är den allra bästa att kasta sig in i restaurangbranschen, så är det heller inte helt fel, tror hon och tänker på de stundande julborden. Där hoppas hon få kunder som helt enkelt beställer hem julmaten. Catering är det hon satsar på i första hand i dessa tider.

De senaste veckorna har varit minst sagt intensiva. För även om hon tar över gamla Samhalls restaurang, där det tidigare också varit cateringverksamhet, så har det varit tusen ting att göra. Hyresvärden har låtit renovera lokalerna. Sedan har köket uppgraderats med mycket nytt och så har Annika köpt in möbler och möblerat.

undefined
Det blir 20 platser i restaurangen. Trots att lokalen är byggd för 70. Men för att coronasäkra har Annika Stagård valt att ha långt mellan borden.

Just nu är möbleringen dessutom coronasäkrad så gott det går. Det är uppdukat för 20 gäster. Men lokalen är byggd för 70. Och det är bara fyra platser vid varje bord.

Annika Stagård har fram till för några veckor sedan jobbat som lärare. Men hon är långt ifrån någon nybörjare i restaurangköket heller. Bland mycket annat drev hon café, bageri och catering i Gamleby innan hon kom till Hultsfred.

– Jag saknar det så pass att jag öppnar här i stället, säger hon. Det ska bli roligt att komma igång igen.

Men att hon öppnar eget betyder inte att hon släpper lärarjobbet helt och hållet. Hon kan mycket väl tänka sig att hoppa in igen när det behövs. Om inte annat så för omväxlings skull.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!