Kyrkan om kriget: "En chock"

I Aspelands pastorat där bland annat Hultsfred och Virserum ingår kommer fokus ligga på kriget i Ukraina en bra tid framöver. Enligt kyrkoherde Ola Sandberg gäller det att ta människors oro på allvar.

Hultsfreds kyrka ingår i Aspelands pastorat.

Hultsfreds kyrka ingår i Aspelands pastorat.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2022-02-25 15:30

– Vi har medlemmar som exempelvis kommer från krigssituationen från Balkan och personer som invandrat från Ukraina. För de familjerna kommer oron nära, säger Ola Sandberg.

Han berättar att de kommer sätta upp affischer i deras kyrkor under helgen med biskop Martin Modéus bön till den ukrainska befolkningen och information om var människor kan skänka pengar till de drabbade. De kommer även se över om de ska utöka sina öppettider.

– Detta kom som en chock och då är det viktigt att finnas till hands och vid varje gudstjänst kommer vi be biskopens bön. Detta är något som kommer pågå länge.

Tillförordnade kyrkoherde Ola Sandberg berättar att kriget i Ukraina kommer vara i fokus vid gudstjänster i  Aspelands pastorat en bra tid framöver.
Tillförordnade kyrkoherde Ola Sandberg berättar att kriget i Ukraina kommer vara i fokus vid gudstjänster i Aspelands pastorat en bra tid framöver.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!