Handbollsföreningen städar upp

Med sina gula tröjor syns de på långa vägar när de rör sig framåt på vägarna, knackar dörr och tacksamt tar emot allt skrot folket har att erbjuda. Handbollsföreningens ungdomar samlade i lördags in skrot och pant från hushållen i tätorten.

Felix Hjalmarsson, Oliver Arvidsson, Janluka Abrahim, Gustav Föghner, William Östergren, Pierre Hoffman och Magnus Östergren, några utav klubbens hjälpsamma medlemmar.

Felix Hjalmarsson, Oliver Arvidsson, Janluka Abrahim, Gustav Föghner, William Östergren, Pierre Hoffman och Magnus Östergren, några utav klubbens hjälpsamma medlemmar.

Foto:

Hultsfred2017-10-02 09:00

Med ett 40-tal ungdomar och föräldrar redo ger sig föreningen ut på gatorna för att genom sin rensning få pengar till klubben, som de sedan ska kunna använda till cuper och dylikt. Pengarna för skroten delas lika på alla områden inom klubben men panten går oavkortat till ungdomarna.

Det märks att de tycker att det är kul när de springer mellan husen och knackar på, och trots en charmig säkerhet är det första gången ungdomarna får vara med att göra en aktivitet likt denna. De möts av stor uppskattning från alla håll och de blir själva alldeles lyriska ju mer skrot som samlas in.

- Herrejösses! Det kommer ännu mer skrot nu! ropar Felix Hjalmarsson, Oliver Arvidsson och Janluka Abrahim i kör.

Lärorikt
Dagen var en stor succé, ett fint samarbete mellan föreningen och Hultsfredsborna, och Pierre Arvidsson menar på att det är att slå två flugor i en smäll.

- De unga får lära sig både att sortera skrot med en ny miljömedvetenhet, samtidigt som de får hjälpa sin klubb och sig själva med roliga aktiviteter. Vi behöver pengarna för att kunna utvecklas som handbollsförening, och tack vare ideella krafter kan vi genomföra idéer som denna.

Föreningslivet är viktigt för både familjer och samhälle, så att då kunna kombinera dessa två är ett vinnande koncept. Nytta med nöje helt enkelt. Efter en hel dag med insamling och tappert kämpande har Hultsfreds Handbollsförening samlat in flera ton skrot, men den exakta siffran blir en överraskning för framtiden.

Många ton skrot samlades in under dagen.
Många ton skrot samlades in under dagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!