Från Let's Dance till Hultsfred

Kristoffer Kristensson har slagit ner sina bopålar i Hultsfred och öppnat egen kiropraktorklinik. "Känns meningsfullt att kunna hjälpa dem med smärta", säger den 27-årige skåningen.

Efter fem års studier och två års jobb har Kristoffer Kristensson öppnat egen kiropraktorklinik i Hultsfred.

Efter fem års studier och två års jobb har Kristoffer Kristensson öppnat egen kiropraktorklinik i Hultsfred.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2020-10-12 20:00

Kristoffer Kristensson har gjort sin första vecka på egna företaget Kristenssons Kiropraktik & Rehab, som delar lokaler i centrumhuset med Glada Foten och Hultsfreds Muskelvård.

– Jag är medveten om att det måste få ta sin tid att arbeta upp ett nytt företag – men jag måste säga att inledningen har varit en positiv överraskning, säger han.

Sedan Kristoffer Kristensson avslutat sin femåriga utbildning på den Skandinaviska Kiropraktorhögskolan i Stockholm har han haft praktiktjänstgöring under ett år, för att bli legitimerad kiropraktor, och hunnit jobba ett år.

– Under det året delade jag min tid mellan att vara kiropraktor i Nynäshamn och som lärare/handledare på den utbildning jag gick. Jag har också jobbat som kiropraktor på Let's Dance.

I somras tog han steget, lämnade Stockholm för Hultsfred, där flickvännen bor.

Han tog kontakt med kommunen, som hjälpte honom med lämplig lokal.

– Det känns tryggt som ny företagare och värdefullt att vara i samma lokal som de andra, jag tror vi kan utveckla någon form av samarbete.

Har det varit en tydlig väg för dig, att du ska bli egenföretagare?

– Egentligen inte, det har vuxit fram under tiden jag jobbat. Jag tycker det är en bra och kul idé.

Vad driver dig?

– Det känns meningsfullt att hjälpa folk med smärta, samtidigt har jag alltid varit intresserad av smärtbesvär och varit inne på träning och hälsa. Så det här passar väldigt bra in på mig och mina intressen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!