Fortsatt skadegörelse på Lindblomskolan

Det går inte en dag utan att elever och personal på Lindblomskolan möts av skadegörelse eller nedskräpning. Läget har blivit mycket värre efter sommaren och flera gånger har man upptäckt sabotage som kunde fått allvarliga konsekvenser.

Ytterligare ett trasigt bord som mötte eleverna.

Ytterligare ett trasigt bord som mötte eleverna.

Foto: Privat

Hultsfred2018-09-12 18:00

Daniel Patron är vaktmästare på skolan sedan ett och ett halvt år tillbaka. Varje morgon tvingas han konstatera att skolgården använts felaktigt.

– Jag är rätt luttrad vid det här laget, men klart det är frustrerande när det varje dag är saker att städa upp eller laga. Jag håller nog på två timmar varje dag med att städa och ställa i ordning efter natten eller helgen.

I måndags gjordes en anmälan till polisen, då hade någon täljt i träbord, eldat upp kläder och kissat på skolgårdens scen. Nästa morgon var klätterställningen förstörd och tre bord som var ingjutna i backen vid sittbåsen var sönderslagna. Bara cementklumparna var kvar.

– Eldningen på skolgården känns olustigt, säger utomhuspedagog Angelica Edén, och visar ett brännmärke i scengolvet, där det under natten även slängts både cigarettpaket och tomburkar. När det eldades kläder i helgen var det också i nära anslutning till trä. Man är ju orolig att elden ska sprida sig.

Om det inte är skadegörelse dagligen, så är det i alla fall nedskräpat.

– Det ligger burkar och tomma chipspåsar, cigarettpaket, fimpar och glas överallt, säger kollegan Ina Gustafsson. Det har blivit värre efter sommaren.

– Eleverna blir ledsna över att tvingas se det här varje dag, tillägger Angelica Edén. Det är ändå deras arbetsmiljö. Man önskar att skolgården och arenan kunde vara en mötesplats, som används på rätt sätt.

Tre bord slogs sönder nattten till tisdagen, det är bara cementklumparna kvar, visar Ina Gustafsson och Angelica Edén.
Tre bord slogs sönder nattten till tisdagen, det är bara cementklumparna kvar, visar Ina Gustafsson och Angelica Edén.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!