En multikulturell musikfestival

På söndag är det är första och kanske enda gången som en musikfestival för minoritetsspråk hålls i Hultsfred. För arrangören och artisten Mánja Waltman är det viktiga att få bidra med något positivt.

Hultsfred2015-07-14 06:08


Det regnar i Mörlunda. I det vita huset med blå knutar spelar en CD spelare en låt i mol, en kvinnostämma blandas med tonerna från ett dragspel. Det är Mánja Waltman själv som sjunger. På söndag är hon en av fem kvinnliga artister som uppträder på en mini musikfestival i kulturens ära. Det är minoritetsspråk som gäller. Under festivalen representeras finska, meänkieli, jiddisch, romani och samiska.
- Jag vill att festivalen ska bli en bro från hjärta till hjärta, att det ska bli en upplevelse som berikar, berättar Mánja som på egen hand drivit festivalen från idé till verklighet. Jag hoppas på att människor blir glada trots att det är djupa ämnen som berörs.
Programmet kommer att gå från mörkare ämnen till ljusare. Det kommer vara musik, orientalisk dans, allsång, gråtesånger och qigong. Förutom Mánja själv kommer alla artister hit enbart för evenemangets skull. De flesta kommer från Stockholm men en av artisterna är bosatt i LA och är i Sverige på semester.
- Vi är fem kvinnor mellan 26 och 80 plus, berättar Mánja. De andra kommer för att de är mina vänner, det är inte mycket pengar de får betalt och jag jobbar gratis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!