En mans komplicerade förhållande till hissar blev teater

En man med ett komplicerat förhållande till hissar fick i lördags kväll berätta sin historia. I en välfylld lokal fick allmänheten både en tankeställare, men också en lätt väg till skratt.

Ett intressant sätt att berätta en historia var det onekligen.

Ett intressant sätt att berätta en historia var det onekligen.

Foto: Molly Sommansson

Hultsfred2018-04-09 12:00

Hissvägraren berättar om sin hund, sin kärlek till prinsessan Diana och hur hissen Enok har varit en del av hans liv. Han strävar efter att inte vara ensam, men vägen dit är inte lätt.
Det var Hultsfreds teaterförening som tillsammans med Virserums hembygdsförening anordnade tillställningen, men detta samarbete har pågått under många framgångsrika år. 

Kollaboration
– Det är alltid roligt att samarbeta med föreningar, och besöksantalet brukar normalt vara stort här i Virserum. Folket är duktiga på att gå på teater här, konstaterar Kalle Gladh, ordförande i hembygdsföreningen. 
– Det är viktigt att vi finns på andra orter än Hultsfred. Vi får bidrag från kommunen för att genomföra våra evenemang och självklart ska alla få ta del av underhållningen, menar Bo Nilsson och Alf Karlsson, båda två en del av teaterföreningen. 

Balansgång
Beroende på vad föreningarna tror att publiken vill ha, och vad de själva anser både underhållande och relevant, visas olika sorters föreställningar. Ibland bjuds det på monologer, men till andra publiker och andra tillfällen kan istället musikaler vara mer passande.
– Man får chansa med föreställningarna, ibland träffar vi rätt och ibland lyckas vi inte alls. Det är därför väldigt tacksamt när vi vet vad publiken vill ha. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!