Ekonomichef får ny tjänst: "För stor arbetsbörda"

Charlotta Hägg blir ny ekonomichef på Hultsfreds kommun. Samtidigt inrättas en ny tjänst till den nuvarande ekonomichefen.

Ekonomichefen Henric Svensson får en ny tjänst som administrativ chef på kommunen.

Ekonomichefen Henric Svensson får en ny tjänst som administrativ chef på kommunen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2023-04-28 17:00

Det formella beslutet om chefstjänsterna tas i kommunstyrelsen på tisdag. Tanken är att en ny tjänst som administrativ chef ska inrättas, och att Henric Svensson ska få tjänsten.

– Henric har haft en alldeles för stor arbetsbörda som ekonomichef. För att få en långsiktigt hållbar arbetssituation gör vi den här fördelningen. Charlotta Hägg blir ekonomichef med ansvar för controllrarna på ekonomikontoret, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Vad jobbar Charlotta Hägg som i dag?

– Hon är controller på ekonomiavdelningen.

Förändringen ska ge Henric Svensson mer utrymme att leda och utveckla hela den kommunala administrationen, enligt ett förslag från kommunstyrelsens arbetsutskott.

undefined
Ekonomichefen Henric Svensson får en ny tjänst som administrativ chef på kommunen.

Varför har kommunen inte annonserat ut tjänsterna?

– Vi har en policy där vi vill ta till vara på den kompetens som finns inom vår organisation. Det är ett sätt att visa att man kan göra karriär inom kommunen. Vi satsar på vår personal. I andra fall, där det är andra tjänster, kan det vara så att vi behöver få in ny kompetens. Då går man ut och annonserar externt också givetvis.

Hur mycket ökar chefskostnaderna?

– Det har vi inte haft uppe i det här fallet, säger Rosander och tillägger att det blir en förhandlingsfråga för kommunchefen.

– Totalt sett är det ingen nyanställning, utan det finns personal. Men självklart blir det en diskussion utifrån det utökade ansvaret. Men den delen överlåter vi till organisationen.

Vimmerby Tidning har sökt Charlotta Hägg för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!