Sjuksköterskor kan förlora miljoner på deltidsjobb

Arbetet som sjuksköterska kan vara tungt och därför väljer många att arbeta deltid för att orka. Men det innebär även att livsinkomsten minskar med miljonbelopp.

Lena Zeilon tycker att mycket av hennes arbetstid går åt till att sitta i telefon och boka in patienter. En dag i veckan har hon egen mottagning.

Lena Zeilon tycker att mycket av hennes arbetstid går åt till att sitta i telefon och boka in patienter. En dag i veckan har hon egen mottagning.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-03-24 13:00

Enligt facket Vårdförbundet går en sjuksköterska som jobbar 75 procent av en heltid miste om minst sju miljoner kronor i inkomst från lön under sitt yrkesliv. En specialistutbildad kan förlora så mycket som åtta miljoner kronor.

– Sjuksköterskor väljer ofta deltidsarbete för att behålla hälsan, säger Sineva Ribeiro, ordförande för Vårdförbundet, i ett pressmeddelande.

Av deras medlemmar – barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor i kommuner och regioner – arbetar 30 procent deltid. Två av tre har jobbat deltid minst hälften av sitt yrkesliv och var fjärde i princip hela sitt yrkesliv.

undefined
Lena Zeilon är sjuksköterska på Hultsfreds hälsocentral sedan ett och ett halvt år tillbaka.

Vårdförbundet menar att deltiden inte beror på att kvinnor tar ett större ansvar för barn och hushållsarbete. I stället är det möjligheten till vila och återhämtning som är det främsta skälet för deltidsarbetet.

– I praktiken är heltidsarbete i dag nästan omöjligt med hälsan i behåll, det visar sjukskrivningarna. Det var tidigare ett friskt yrke att vara sjuksköterska, nu toppar vi statistiken, säger Sineva Ribeiro i samma pressmeddelande.

Enligt Vårdförbundet kan många tänka sig att gå upp i tid om förutsättningarna förändras. Hälften nämner att sänkt veckoarbetstid skulle kunna få dem att arbeta heltid.

– Nu måste vi korta arbetstiden. Det ger fler kollegor och friskare vård. Det vinner alla på – regionerna, patienterna och kvinnorna, säger Sineva Ribeiro.

En av landets sjuksköterskor som arbetar deltid är Lena Zeilon. Sedan hon började på Hultsfreds hälsocentral 2022 arbetar hon 80 procent av en heltid, men har möjlighet att jobba heltid. Även på hennes förra arbetsplats, Vimmerby hälsocentral där hon jobbade i 23 år, arbetade hon deltid.

Varför vill du inte arbeta heltid när du har möjlighet?

– Jag orkar inte, man är trött när man kommer hem. Jobbet är ganska påfrestande och jag har även hälsoproblem i botten. Jag kommer aldrig att gå upp på heltid, berättar Lena Zeilon.

Jobbet på hälsocentralen är inte så fysiskt ansträngande enligt henne.

– Däremot är det är psykiskt ansträngande att sitta i telefon och ha dåligt med läkartider, säger hon om att inte kunna hjälpa alla som ringer och vill ha en tid på mottagningen.

Många kommer även oanmälda.

– När läkarna är fullbokade och jag bedömer att de behöver en läkartid blir det påfrestande och stressande att inte kunna erbjuda det. Ibland får de vänta till dagen efter men är det akut, som bröstsmärtor, sårskador och frakturer, så får man försöka klämma in dem ändå.

Kan patienterna ändå inte klämmas in och det inte kan vänta till dagen därpå skickas de vidare till Västervik eller Oskarshamn.

Du tänker inte att du förlorar pengar på deltidsarbete?

– Jag mår hellre bra. Pengar är viktigt men hälsan och måendet går före för mig.

Lena utexaminerades som sjuksköterska 1987. Innan dess arbetade hon som vårdbiträde och hade en helt annan patientkontakt.

– Men jag har en egen liten mottagning där jag träffar patienter en gång i veckan.

Vem som helst kan inte boka in patienterna utan vid varje samtal måste en sjuksköterska göra en bedömning av patientens tillstånd och behov.

Just nu jobbar Lena Zeilon halva sin arbetstid, det vill säga 40 procent, på Vårdförbundets expeditionen i Kalmar.

– Jag är ledamot i Vårdförbundet och pratar mycket med våra medlemmar, rekryterar och styr upp grejor. Det är roligt, förklarar hon.

Lönetapp sjuksköterskor

Vårdförbundet baserar beräkningarna för löneutvecklingen för sjuksköterskor, grundutbildade och specialistutbildade, på karriärdata för individer födda 1986. De inbegriper alla som började sin yrkeskarriär år 2013 vid 27 års ålder och går i pension vid 69 år. Det är den prognoserade riktåldern för åldersgruppen enligt Pensionsmyndigheten.

Beräkningarna utgår från medianlönen för år 2022. För perioden 2013-2022 har SCB:s data över löne- och prisutveckling använts och för perioden 2023-2055 har löneutvecklingen antagits vara 2,5 procent per år. För prisutvecklingen 2023-2055 har använts dels tillgängliga uppgifter om KPI, dels KI:s prognos fram till 2029 och för perioden 2030-2055 antas prisutvecklingen vara två procent per år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!