Polischef slutar – tackas av kommunen

För snart två år sedan larmade kommunledningen i Hultsfred om organiserad brottslighet och knarkförsäljning. Nu är tongångarna betydligt mer positiva.

Anders Pleijel får bra betyg av kommunledningen i Hultsfred i samband med att han lämnar jobbet som lokalpolisområdeschef.

Anders Pleijel får bra betyg av kommunledningen i Hultsfred i samband med att han lämnar jobbet som lokalpolisområdeschef.

Foto: Filip Gustafsson

Hultsfred2024-05-06 09:55

Sommaren 2022 bjöd kommunledningen in lokalpolisområdeschef Anders Pleijel till ett möte, eftersom det fanns en oro kring brottslighet och droger i Hultsfreds kommun.

Nu framför kommunalrådet Lars Rosander (C) och kommunchefen Lars-Erik Rönnlund sitt "djupaste tack" för det ökade samarbete och de "betydande insatser" som polisen genomfört i kommunen sedan brevet skickades.

"Det är med stor glädje vi har observerat hur polisens närvaro och aktiva arbete i Hultsfreds kommun inte bara har stärkt invånarnas känsla av trygghet utan också bidragit till en tillbakagång i brottslighet och oönskade aktiviteter", skriver kommunledningen i ett nytt brev till Pleijel.

"Ert svar på vår uppmaning om ökat samarbete och dialog har överträffat våra förväntningar, och vi är tacksamma för den punktlista över insatser som presenterades av dig vid vårt möte 22 augusti 2022. Det är uppmuntrande att se de framsteg vi har gjort tillsammans."

undefined
Kommunalrådet Lars Rosander och kommunchef Lars-Erik Rönnlund tackar den avgående polischefen i ett brev.

Anders Pleijel lämnar snart Västerviks lokalpolisområde, där Hultsfred ingår, för motsvarande chefsjobb i Kalmar och på Öland. Ny lokalpolisområdeschef i Västervik blir Sofia Karlsson från Linköping.

"Vi ser fram mot att tillsammans med polisen jobba brottsförebyggande enligt den nya lagen. Med det engagemang polisen visar i alla led kommer vi ha en gemensam slagkraft mot brott och otrygghet. Stort tack från oss alla i kommunledningen för ditt och ditt teams outtröttliga arbete", avslutar Rosander och Rönnlund sitt brev.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!