Allt ifrån Ted Gärdestad till Strauss

I Valhall spelades en stor utbredning av musik och melodier i söndagskväll. Det var Vena Musikkår som tillsammans med solisten Kellie Dehlin bjöd in samhället till en andra nyårskonsert.

Takt och känsla finns det gott om i Musikkåren

Takt och känsla finns det gott om i Musikkåren

Foto: Foto: Molly Sommansson

Hultsfred2018-01-15 10:40
Med en imponerande blandning med allt ifrån Frank Sinatra och Leonard Cohen till Paul Simon fick sig publiken en konsert värd att minnas. Spänningen i väntan på nästa låt var helt klart märkbar.
Med 80 år på nacken var det inte första gången Musikkåren spelade inför publik. Själva nyårskonserten spelades för andra gången i år, med en tidigare premiär i Vena Bygdegård.
För alla
Det har under många års tid varit tradition med två nyårskonserter. Med mycket folk som är intresserade av att få komma, blev det bäst med en konsert på hemmaplan, och en mer centralt i kommunen.
– Vår målsättning är att alla som kommer hit ska kunna känna att det finns något för dem. Vi försöker spela musik som passar för både små och stora, samtidigt som vi självklart vill ha roligt på vägen, säger Micael Dehlin och Kurt Snygg.
Stämningsfyllt
En röd tråd kan för det otränade ögat vara svårt att se, men Musikkåren väljer att se på det som en tillbakablick på de senaste 80 åren. Och onekligen fanns det mycket att njuta av under kvällen, speciellt vad de själva valde att kalla ”Ett galet potpurri”, som fick flera i publiken att stampa takten.
– Alla låtar har sin egen charm, och vi försöker att ha bra stämning igenom varenda en. Att kunna få med sig publiken är självklart också jättekul.
Och det var utan tvekan stämningsfyllt. Med både färgglada smällare, besök av Farbror Frej och skratt som spridde sig i hela lokalen bjöd kåren på mer än bara en konsert, de bjöd på en show.
Farbror Frej kom på besök.
Farbror Frej kom på besök.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!