20-åring dömd till fängelse och utvisning

En 20-årig man dömdes till sex månaders fängelse och därefter utvisning, en annan till skyddstillsyn och en tredje tilltalad frikändes av tingsrätten, när en lång serie av brottslighet fick sitt rättsliga efterspel.

Foto: Scanpix

Hultsfred2018-08-10 13:35

Den 20-årige mannen dömdes för en lång rad brott, bland annat för två bostadsinbrott. I det ena fallet handlar det om ett inbrott hos en äldre man i Hultsfred där bytet bland annat blev en klocka.

I det andra fallet döms mannen för sin medverkan i ett inbrott i en lägenhet i Målilla, där en tv och en del annat stals.

Han döms också för flera fall av ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

En 29-årig man döms till skyddstillsyn för sin inblandning i brottsligheten, bland annat i inbrotten i Målilla och i Hultsfred, samt för att han tillsammans med den förstnämnde stulit öl och vattenpipor ur ett förråd i Hultsfred. Han döms också för övergrepp i rättssak.

En tredje man som också varit misstänkt i den här härvan frikändes från anklagelserna.

De tre männen greps av polis i slutet på juni i år och har sedan dess suttit häktade. För 20-åringens del kommer han att få sitta kvar i häkte tills domen vinner laga kraft och utvisningen kan verkställas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!