Dags för första sommaren utan restriktioner

Det var mitt i pandemin, i slutet av 2020, som Lena Berg och Michael Römberg tog över Hornåbergs camping. Nu har restriktionerna lättat och för Gamlebyparet väntar en första sommar som inte kommer att formas av covid-19.

Det var i slutet av 2020 som Lena Berg och Michael Römberg tog över Hornåbergs camping. Nu väntar en första sommar som inte styrs av covid-19.

Det var i slutet av 2020 som Lena Berg och Michael Römberg tog över Hornåbergs camping. Nu väntar en första sommar som inte styrs av covid-19.

Foto: Dennis Petersson

Horn2022-02-25 09:00

– Det känns skönt, framför allt eftersom man kan planera lite mer. Det var det svåraste för oss under förra sommaren, som ju också var vår första sommar. Vi visste inte hur någonting skulle bli förrän i mitten på juli, säger Lena Berg när vi når henne per telefon.

Nej, än så länge har ni ju bara bedrivit campingen under en tid med covid-19 och restriktioner. Hur har det varit?

– Vi har ju i och för sig ingenting att jämföra med, men vi tycker att det har fungerat bra. Vår bransch har väl kanske gynnats lite av pandemin, eftersom folk inte har kunnat resa utomlands. Man har varit mycket hemma i Sverige.

undefined
"Vår bransch har väl kanske gynnats lite av pandemin, eftersom folk inte har kunnat resa utomlands. Man har varit mycket hemma i Sverige", spekulerar Lena Berg.

Känner ni någon rädsla över att fler kanske kommer välja att resa utomlands i sommar? Finns det någon oro för att det kommer att påverka er negativt?

– Jag har inte känt någon rädsla inför det. Spontant tänker jag att det kanske kommer komma färre svenska gäster i sommar, men fler utländska gäster från till exempel Tyskland, Danmark och Holland. Vi hade lite utländska gäster förra sommaren också, men inte i den utsträckning som det brukar vara på en svensk camping. Jag tror absolut att det kommer att jämna ut sig.

Vad har ni för förväntningar och tankar framåt?

– Att det ska gå ännu bättre, skrattar Lena Berg och fastslår sedan:

– Nej, men det är klart att man vill att det ska gå bättre och bättre. Vi ser positivt på framtiden.

undefined
"Vi ser positivt på framtiden", säger Lena Berg.
Michael Römberg och Lena Berg driver Hornåbergs camping.
Michael Römberg och Lena Berg driver Hornåbergs camping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!