Halva kommunen utan kommunalråd

Vidala i Södra Vi nämns i förbigående, men för övrigt handlar kommunens satsningar mest om Vimmerby stad, anser Leif Haraldsson i Pelarne.

Vidala i Södra Vi nämns i förbigående, men för övrigt handlar kommunens satsningar mest om Vimmerby stad, anser Leif Haraldsson i Pelarne.

Foto: JK

Insändare Svar till Tomas Peterson ”Vimmerby ska ledas ansvarsfullt”, Vimmerby Tidning 21/82018-08-25 06:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vimmerby stads eget kommunalråd Tomas Peterson redogör för vad den politiska majoriteten åstadkommit och vad som planerats under mandatperioden.

I förbigående nämner han Vidala i Södra Vi, i övrigt handlar hela artikeln om Vimmerby stad. En lång uppräkning över diverse slutförda projekt i staden, sådant som är inplanerat och visioner om diverse lösningar längre fram.

Som väntat ägnar kommunalrådet inte en tanke åt den del av befolkningen som bor utanför centralorten. Var finns satsningarna för dessa? Var finns idéerna, planerna och visionerna?

Vi är många i kommunen som trodde att kommunalrådsposten innefattade att ta ansvar, visa intresse och engagemang för hela kommunen. Men verkligheten ser annorlunda ut.

Under den senaste mandatperioden har tjänsten som kommunalråd för den del av befolkningen som bor utanför Vimmerby stad tyvärr visat sig vara vakant.

Vimmerby kommun behöver ett nytt ledarskap. Ett kommunalråd som har kompetens, insikt och förmåga att leda hela kommunen. Som ser kommunen som en helhet där stad och land behöver varandra.

Ett ledarskap som inte endast ser befolkningen utanför centralorten som goda skattebetalare som inget får kosta. Ett ledarskap som lyssnar, söker dialog, samförstånd och breda lösningar. Först då får vi en kommun där alla medborgare känner trygghet, glädje och gemenskap.

Läs mer om