Tv-team överraskade storvinnare i Gullringen

Under tisdagseftermiddagen smög ett tv-team runt i Gullringen. Det hade blivit dags att dela ut storvinster till tre adresser i det lilla samhället och först ut att överraskas var Urban Andersson.

Urban Andersson var först ut att överraskas i Gullringen under tisdagen.

Urban Andersson var först ut att överraskas i Gullringen under tisdagen.

Foto: Annie Hogner

Gullringen2023-09-12 16:40

Vimmerby Tidning parkerar på en gata i Gullringen. Runt ett gathörn tassar ett tv-team fram bakom ett buskage. Det är teamet från Postkodlotteriet som kört från Stockholm för att dela ut sina guldkuvert och det är viktigt att de inte blir sedda för tidigt. 

Med klartecken från insidan beger de sig mot baksidan av Urban Anderssons hus, där han sitter i godan ro och ska dricka kaffe, ännu ovetande om vad som ska hända. Men vad som ska hända vet hans fru Rose-Marie Andersson, för det är hon som hjälpt till att lura hem honom från jobbet.

Med sångerskan Sandra Dahlberg i spetsen kliver kamerateamet in på altanen för att leverera de goda nyheterna. Andersson har vunnit över 50 000 kronor.

– Det är så roligt att det är sanslöst, säger han förvånat.

Dahlberg frågar glatt vad han ska göra med pengarna.

– Så långt har jag inte hunnit tänka. En resa som vi inte planerat än kanske. Det får nog inte bli en bil i alla fall, för jag har lite av ett bilförbud nu och det skulle inte få plats med en till.

Men där får han snabbt tänka om, för bara några minuter senare plockar Dahlberg fram ett kuvert till. Det visar sig att Andersson, utöver pengarna, har vunnit en elbil.

undefined
Sandra Dahlberg överraskade Urban Andersson mitt i kaffepausen.

Efter några tagningar och omtagningar kan han äntligen slå sig ner med familjen och börja smälta det han precis varit med om. Egentligen har han en viktig dag på jobbet så det blir att åka tillbaka dit lite senare, men först blir det att fira med lite prinsesstårta som ställts fram på altanen.

– Är det så här det är att fejka tv?, skojar han när filmandet är klart.

Är du lättlurad?

– Nja det skulle jag inte påstå, men en sån här grej tänker man ju inte på. Fast Rose-Marie har betett sig lite märkligt sedan igår morse, så jag visste att något var lurt.

Vi vänder oss till henne med samma fråga.

Är Urban lättlurad?

– Jag vet faktiskt inte. Det här var nog första gången jag har försökt lura honom, säger hon.

Och lurad, men framförallt positivt överraskad, verkar han sannerligen ha blivit.

– Det är ju inte direkt varje dag något som det här händer.

Efter en stunds filmande, fotande och intervjuer är det dags för teamet från Postkodlotteriet att röra sig vidare. Det finns vinnare på två till adresser dit de ska åka under eftermiddagen för att överraska Gullringsbor innan färden går tillbaka till huvudstaden. 

undefined
Efter överraskningen blev det att fira med prinsesstårta och bubbel.
Tagningar och omtagningar. Efter den riktiga överraskningen fick Urban Andersson göra samma sekvens igen ett par gånger, för att se till att det blir bra i TV.
Tagningar och omtagningar. Efter den riktiga överraskningen fick Urban Andersson göra samma sekvens igen ett par gånger, för att se till att det blir bra i TV.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!