Vimmerbys bästa kanelbulle är utsedd

Lokala bagare och caféer ställdes mot varandra i en rafflande omröstning om vem eller vilka av dem som serverar den bästa kanelbullen i kommunen och nu är svaren sammanställda. Vimmerby, vi har ett resultat.

En enda röst avgjorde omröstningen om vilken som är Vimmerbys bästa kanelbulle, förutom den hembakta.

En enda röst avgjorde omröstningen om vilken som är Vimmerbys bästa kanelbulle, förutom den hembakta.

Foto: Johannes Widergren

Gullringen2023-10-04 18:00

Lagom till kanelbullens dag genomförde Vimmerby Tidning en omröstning för att utse kommunens bästa exemplar av det populära bakverket. Vi lät våra läsare tycka till och när rösterna sammanställdes stod det klart att den bästa kanelbullen, naturligtvis, är den hembakta. På plats nummer två kom Stigs Konditori i Gullringen och endast en röst skiljde dem från tredjeplatsen, som intogs av Bakfickan i Vimmerby. 

"Haha, men vad roligt!", utropar Markus Andersson på Stigs när Vimmerby Tidning ringer och meddelar resultatet. 

– Det känns inte alls oväntat! Nej, jag bara skojar, men det är klart att det känns väldigt roligt att läsarna tycker att vår kanelbulle är så god, säger han.

undefined
Markus Andersson på Stigs är glad för att läsarna röstat fram deras bulle till den bästa, näst efter den hembakta då förstås.

Vad har bidragit till resultatet, tror du?

– Ja, det vet jag faktiskt inte. Helt ärligt så har det varit ganska lugnt hos oss idag jämfört med hur det varit den här dagen tidigare år, tyvärr vet jag inte heller än hur många bullar som gått iväg idag, men garanterat många fler än en "vanlig" dag i alla fall.

Hur ska en riktigt bra kanelbulle vara då, tycker du?

– Den ska självklart vara saftig, det är det viktigaste. Har den legat länge så känner man det direkt. Den bästa kanelbulle-känslan man kan få är ju ljummen bulle med iskall mjölk, säger Markus Andersson. 

Konditoriet har tidigare, bland annat, uppmärksammats för sina semlor och tre år i rad vunnit Arlas tävling som utser Sveriges bästa semla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!