Många barn ville gosa med djuren

På fredagen öppnade Grönt veckoslut på Gamlebygymnasiet. Evenemanget, som fortsätter på lördagen, lockar många barn, som vill träffa djur.

Elever från Marieborgsskolan i Västervik äter pannkakslunch.

Elever från Marieborgsskolan i Västervik äter pannkakslunch.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2018-05-18 18:30

Eftersom det inte är något inträde, bara parkeringsavgift, vet inte arrangörerna exakt hur många besökare som brukar komma, men det beräknas ligga någonstans runt 10 000 totalt under de två dagarna.

På fredagen kommer det alltid många skolbarn. Bland alla barn som syntes i vimlet fanns ett gäng från Marieborgsskolan i Västervik, som åt sina lunchpannkakor i det fria på en gräsmatta.

För den som inte hade matsäck med sig, fanns det gott om mat att köpa på området, eftersom årets tema är just mat. Flera av utställarna var samlade på ett speciellt mattorg, centralt på området.

Bland dem fanns Sofie och Erik Askenberger, som driver Nya Almviks café. De hade premiär för sina nya pinnglassar, som till allra största delen är gjorda på ekologiska ingredienser.

Ett nytt, populärt inslag på Grönt veckoslut var Brantestads grisar. Där stod bland andra Maria Gyris från Västervik med barnen Palle och Ebbe Backstad. Det är första gången som de är på Grönt veckoslut.

Vad tycker ni om det?

– Vi har bara kommit till grisarna än, men hittills är det super, säger Maria entusiastiskt.

Från Nya Almviks café: Sofie och Erik Askenberger med barnen Hugo och Knut.
Från Nya Almviks café: Sofie och Erik Askenberger med barnen Hugo och Knut.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!