Nu får orten en återvinningsstation

Inom några veckor ska det finnas en återvinningsstation i Gunnebo, den första på orten. Däremot går det mera trögt med ännu en station i Loftahammar.

Här ska Gunnebos nya återvinningsstation ligga.

Här ska Gunnebos nya återvinningsstation ligga.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gunnebo2018-10-19 05:00

Magnus Sandström är regionchef på FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen.

Han berättar att den planerade återvinningsstationen i korsningen Centrumvägen och Veterangatan i Gunnebo nu är på gång.

– De ska dit om en vecka och grusa och sätta upp stängsel. Om två–tre veckor borde den vara igång.

Ett frågetecken i planeringen var om någon skulle överklaga placeringen av stationen, men det var det ingen som gjorde.

En återvinningsstation är, till skillnad från en återvinningscentral, alltid öppen. Här kan man slänga pappförpackningar, plastförpackningar, tidningar, metall samt färgat och ofärgat glas.

Överum stod utan återvinningsstation i nästan ett år, när markägaren inte ville ha kvar den på det gamla stället, men sedan i april i år finns en ny station i anslutning till ortens återvinningscentral.

Ytterligare en station i Loftahammar ser dock ut att dröja ett tag. Vi har tidigare skrivit om problemen vid ortens återvinningsstation sommartid, när antalet invånare flerdubblas.

I vintras fanns planer på att lägga en station bakom affären i Loftahammar, på kyrkans mark, men det stupade på att kyrkan sa nej.

Ett annat alternativ som har diskuterats är Källvik, där det är mycket fritidshus, varav en del används året runt. Industriområdet vid infarten till Loftahammar har också varit ett förslag.

Magnus Sandström säger att det är inplanerat ett möte med kommunen i november. Då ska de prata om var en ny station i Loftahammar skulle kunna ligga.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!