Gamlebyföretag nominerat till pris

Sedan 2008 har Samhall årligen delat ut Visa vägen-priset till företag som arbetar för en inkluderande arbetsmarknad. I år är Gamlebyföretaget Naturkosmos nominerade i kategorin Årets arbetsgivare.

Narurkosmos är nominerade till Samhalls Visa vägen-pris.

Narurkosmos är nominerade till Samhalls Visa vägen-pris.

Foto: Frida Westergård

Gamleby2018-07-16 20:00

Arbetsmarknadspriset delas ut till företag som arbetar inkluderande och för en öppnare arbetsmarknad för personer med funktionsnedsättning. Naturkosmetikföretaget Naturkosmos är nominerade med motiveringen att de "visar stor förståelse och insikt för Samhalls medarbetares behov i att utföra arbetsuppgifterna". Företaget har i dag fyra medarbetare från Samhall, men tar också emot personer som vill testa att arbeta under kortare perioder.

– Vi är en arbetsplats med flera olika arbetsuppgifter. Vi har både produktion, kontor och lager där man kan arbeta praktiskt på antingen en enkel eller hög nivå. Då är det lättare att anpassa arbetsuppgifter efter behov och man har möjlighet att prova olika former av arbete. Det är också möjligt för personer med fysiska besvär att jobba en del av dagen sittande på kontoret och sen stående i produktionen, säger Elisabeth Lendelund som driver företaget Naturkosmos.

Naturkosmos är nominerade i kategorin "Årets arbetsgivare".
Naturkosmos är nominerade i kategorin "Årets arbetsgivare".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!