Det gÄr fort pÄ Storgatan i Gamleby

TvÄ Gamlebybybor har vÀnt sig till kommunen för att försöka fÄ ner hastigheten pÄ Storgatan. Det Àr fÄ som hÄller 30 kilometer i timmen.

Boende i Gamleby klagar över att 30-strÀckan pÄ Storgatan inte respekteras.

Boende i Gamleby klagar över att 30-strÀckan pÄ Storgatan inte respekteras.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2018-08-15 14:00

Det Àr inte första gÄngen som boende i Gamleby klagar över att det gÄr alldeles för fort pÄ den aktuella gatan. BegrÀnsningen om max 30 kilometer i timmen föregicks av namnlistor, men trots detta Àr det fortfarande mÄnga bilister som hÄller en betydligt högre hastighet pÄ strÀckan i frÄga.

– Jag förstĂ„r att kommunen inte kan bygga bort allt, men det vore jĂ€ttebra med ett farthinder, sĂ€ger en man som vi har pratat med.

Han tillÀgger raskt att han Àr medveten om att det kan bli problem för chaufförerna med dessa farthinder, men nÄgot behöver göras. Intill Storgatan ligger ocksÄ en skola, sÄ det Àr mÄnga barn som passerar dÀr.

Vid torget i Gamleby har tvÄ farthinder satts upp, nÄgot som har tvingat ner hastigheten ordentligt.

Förutom höga hastigheter, Àr mannen och kvinnan som skrivit till kommunen ocksÄ oroliga över vad som hÄller pÄ att hÀnda med deras hus.

– Det blir vĂ€ldigt mycket vibrationer av bussar och lastbilar. Jag har noterat flera nya sĂ€ttningar, sprickor i fasaden samt att putsen lossnar i kĂ€llartaket, sĂ€ger mannen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!