Folk ska känna sig trygga i Vimmerby

Fler poliser behövs för ett tryggare Vimmerby, anser skribenten.

Fler poliser behövs för ett tryggare Vimmerby, anser skribenten.

Foto: Jimmy Karlsson

Debatt2018-07-19 06:00
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har inte så hög brottslighet i Vimmerby men det har ändå hänt några grova händelser och efter detta har människors känsla av otrygghet ökat.

Människor ska känna sig säkra och trygga oavsett om det är under en promenad en mörk kväll och det inte finns tillfredställande belysning eller om man går igenom en mörk park nattetid, tjejer ska kunna gå på festivaler utan att oroa sig för sexuella övergrepp, den gamla damen eller herren ska kunna öppna sin dörr, då någon ringer på, utan att vara oroliga att någon obehörig tränger sig på.

I det moderna folkhemmet sitter grovt kriminella inlåsta, istället för att skötsamma och laglydiga invånare ska behöva låsa in sig själva och inskränka deras frihet genom att inte våga gå ut. Detta är helt oacceptabelt. När den grova våldtäkten ägt rum i Kungsparken, ställde ett par tjejer upp frivilligt genom att skjutsa flickor ock kvinnor till och från nöjesställena, så de skulle kunna komma dit och hem välbehållna. Detta är ju ett fantastiskt initiativ, men det ska inte behöva vara så i vår lilla, trevliga stad, Vimmerby.

Politikerna har här ett stort ansvar för hur man prioriterar i samhället. Alla har rätt att känna trygghet och det är något vi alla måste arbeta för. Vi Sverigedemokrater har visioner om ett tryggt Vimmerby och vi är beredda att fatta en del tuffa beslut. Till att börja med måste det bli en ny regering den 9/9, en regering som satsar på fler poliser som vi får del av i Vimmerby, polisstationen bör öppnas 24 timmar om dygnet och inte som nu, 1 dag i veckan, kommunen har röjt sly och buskar men mer kan göras, mer upplysta gator och torg samt trygghetskameror på strategiska och utsatta platser (detta har vi lämnat en motion om).

Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Om vi med gemensamma krafter hjälps åt för att få ner kriminaliteten och att människor återigen känner känslan av trygghet, ja då är mycket vunnet. Vi har allt att vinna, inget att förlora. 9/9 är det val i Sverige. Vill du rösta på ett parti som öppet törs säga sanningen och som med öppna ögon ser utvecklingen i samhället och törs debattera om det, ja då finns det bara ett parti att rösta på, SD Vimmerby. Rösta rätt, det här är ett mycket viktigt val.