På läger i Vallersvik

För barnen på Vallersvikslägret verkar det bli en rolig vecka. Lägret hade sin start i tisdags och håller nu på fram till och med söndag.

Eksjö/Mariannelund2005-08-04 07:31

Vallersvikslägret är ett kristet läger som hålls för 51 året i rad. Det är Centrumkyrkan som anordnar det hela. Varje år brukar det vara mellan 40-60 barn som vill vara med på detta läger, som bjuder på flera olika aktiviteter.
Varje dag är det bibeltimme en stund på morgonen. Sedan är det dags för intressegrupperna att ta plats.
Det är fyra grupper som barnen kan välja bland.
Alternativen är dans, musik, friluftsliv eller sport. Efter intressegrupperna har barnen lite fritid.
Då brukar de flesta dra sig ner åt sjön för att bada.
Varje eftermiddag hålls aktiviteter, som är olika från dag till dag. Barnen är indelade i olika lag, vars uppgift under eftermiddags aktiviteterna är att samla poäng.
I onsdags var det så kallad patrullkamp, där barnen kan välja tio olika grenar som de tävlar mot varandra i. Bland grenarna fanns bland annat problemlösning och labyrinter.
De kommande dagarnas aktiviteter består av en kampdag, en vattendag och en spårningsdag. På söndag utses det vinnande laget.
Barnen som får vara med på lägret går i årskurs tre till årskurs sex. Om man vill fortsätta efter det får man vara med som hjälpledare. För att blir "riktig" ledare måste man ha börjat på gymnasiet.
I år är det lika många barn som det är ledare och hjälpledare med på Vallersvikslägret, nämligen 40 stycken. Det är inte bara barn från Mariannelund, utan även från flera andra delar av Sverige, bland annat Stockholm och Malmö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!