Vandra och smaka på Småland

Under fem lördagar i september bjuds intresserade in till en naturvandring med smakupplevelser i trakterna kring Bellö och Mycklaflon.

Carina Eldåker bjuder in till en smak- och naturvandring i vacker småländsk miljö.

Carina Eldåker bjuder in till en smak- och naturvandring i vacker småländsk miljö.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2018-08-15 18:09

Natur/äventyr- och smakturism växer allt mer och Carina Eldåker väljer nu att kombinera de båda.

– Jag tycker sånt här är roligt. Äventyr och mat hör väldigt bra ihop, säger hon.

Idén bygger på att hon gärna vill att andra ska få uppleva bygdens skönhet.

– Man behöver inte åka så långt för att uppleva det. Det är jättemånga som inte varit i min bygd och jag har flera bekanta som frågar om det ligger i Eksjö kommun. Jag känner en stolthet över där jag bor. Jag har flyttat från centrala Linköping och har förmånen att få uppleva det här varje dag. Man kan samla några att gå i skogen men det behövs något mer, säger hon om idén.

Evenemanget inleds med en gemensam samling i Boarp och därifrån går deltagarna i skog och natur i en mil. På vägen blir det stopp med servering av nylagad soppa med bröd och i Norrsånna naturreservat avnjuts fika.

Vandringen tar ungefär fyra timmar i anspråk.

Carina Eldåker följer med vid varje tillfälle och de som deltar väljer själva om de vill gå i egen stillhet eller samtala.

Hon välkomnar dessutom de som vill följa med och hålla en föreläsning eller kanske till och med laga maten. Under en lördag kommer Mia Haraldsdotter att tala kring att "kravlöst hämta kraft i naturen" och bättre föreläsningslokal för det ändamålet kan man nog knappast hitta.

Carina Eldåker tror på idén och man kan ana att det bara är ett "smakprov" på det som lär bli en fortsättning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!