Tjuv stal delar av deras glassmaskin

Mitt i sommarhettan och semestertider tog sig en tjuv in och stal delar av glassmaskinen. Ett stort avbräck för glassfabriken som nu ligger rejält efter med sin tillverkning.

Anneli Rimås hoppas glasssortimentet ska vara komplett på onsdagen.

Anneli Rimås hoppas glasssortimentet ska vara komplett på onsdagen.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2018-07-10 20:00

I lördags kväll hade Zedigs glass i Mariannelund besök av en trubadur. I det fina vädret satt gästerna ute och det var tomt i restaurangen.

Någon smög då in i lokalen och tog två delar till en glassmaskin. Delar som är helt nödvändiga för tillverkningen.

– Vi kan inte pastörisera och kan inte göra glass. De som gjort det har varit modiga som gått rakt in. Personal rörde sig här hela tiden. Man undrar om det var ett pojkstreck eller gjort det med avsikt men "rätt" delar stals, säger Anneli Rimås, som tillsammans med sambon Johan Zedig äger företaget.

– Det är förödande för oss och tillverkningen har stått still sedan dess, säger Johan Zedig.

Nya delar har beställts, en med express från Tyskland. Notan, bara för delarna, blir långt över 20 000 kronor och ingen försäkring täcker.

Mitt i allt gick dessutom en kompressor sönder i glassboden i Vimmerby.

Johan Zedig berättar att en ny kompressor beställts, men att den beställningen glömdes bort.

– Det är tråkigt då det är första veckan på den bra semesterperioden och vi står stilla. Vi har 23 anställda att hålla igång med jobb och varje dag som går är såklart en förlust. Men nu tror vi att delen kommer i dag och vi kan komma igång ganska snart så jag ser positivt på det trots allt.

Detsamma gäller glasstillverkningen.

– Vi pastöriserar på karamellkokeriet i dag och då har vi en färdig bas att köra igång med när delarna kommer. Vi får köra tvåskift nu och det blir jobb långt in på natten för att få fram glass till onsdag, säger de.

Två delar nödvändiga för glasstillverkningen stals.
Två delar nödvändiga för glasstillverkningen stals.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!