Man smet efter krock vid Ingatorp

En trafikolycka på riksväg 40 vid Ingatorp, i riktning mot Eksjö, orsakade stora störningar i trafiken under tisdagseftermiddagen.

Eksjö2018-10-23 14:39

En kvinna som skulle svänga vänster från riksvägen blev samtidigt omkörd av en man. De båda bilarna stötte ihop vilket resulterade i att mannens bil for i diket, medan kvinnans blev kvar på vägen.

Olyckan ledde till stora störningar i trafiken, samtidigt fick polisen bekymmer eftersom mannen vars bil åkt i diket valde att lämna platsen.

– Men sen dök han upp hos polisen i Eksjö och förklarade att han trodde att det var okej, berättar Monica Bergström, presstalesperson hos polisen.

Nu är det inte tillåtet att lämna en olycksplats på det sättet och mannen misstänks därför för smitning. Dessutom hade han inget giltigt körkort vilket gör att han också misstänks för olovlig körning.

– Men man får väl ändå säga att det var bra att han tittade in hos polisen och talade om vad som hänt, säger Monica Bergström.

Mannen utan körkort klarade sig utan skador, kvinnan i den andra bilen fördes till sjukhus med skador i handen.

Mannens bil låg vid 18-tiden fortfarande kvar i diket vilket ledde till flera utryckningar för räddningstjänsten. Detta eftersom förbipasserande larmade SOS om vad de uppfattade som en ny olycka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om