Polisen varnar för stöldligor

Ett antal stölder av dyrbar GPS-utrustning har ägt rum ur traktorer och andra lantbruksmaskiner. I flera av fallen har traktorerna stått i låsta maskinhallar. Nu varnar polisen att ligorna kan dyka upp i Jönköpings- och Kalmar län.

Stölder av dyrbar gps-utrustning ur traktorer fortsätter. Polisen uppmanar till vaksamhet och är angelägna att få in tips.

Stölder av dyrbar gps-utrustning ur traktorer fortsätter. Polisen uppmanar till vaksamhet och är angelägna att få in tips.

Foto: Magnus Andersson

Kalmar län/Eksjö2018-08-17 15:00

Från april tills i dag har sammanlagt 23 stölder anmälts i polisregion öst. De stölder som nu utreds är relativt jämt fördelade mellan Södermanlands och Östergötlands län. Liknande stölder har också skett inom polisregion Mitt. Flera har skett längs med Vättern.

De senaste två anmälningarna kom in den här veckan och under förra veckan anmäldes fem stölder. Vid en av stölderna stals utrustning till ett värde av cirka 300000 kronor ur traktorer i Österstad.

Varje utrustning har haft ett värde av mellan 80 000 och 100 000 kronor.

– Vi ser att det skett många och ganska koncentrerade stölder. Vår erfarenhet är att det handlar om ligor, säger polisens mediainformatör Monica Bergström.

Polisen varnar nu för att dessa personer kan slå till i andra län och uppmanar till vaksamhet kring fordon och personer.

Man är mycket intresserad av tips och iakttagelser som kan leda till att dessa brott kan klaras upp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!