Orten får toppbetyg i ny ranking

Eksjö kommun får toppbetyg i landet i sin myndighetsutövning gällande kommunens service till företagen. Kommunen hamnar på sjätte plats i landet i jämförelsen som gjordes med totalt 171 kommuner.

Eksjö får toppbetyg i landet i sin myndighetsutövning av företagarna. Bäst betyg gavs för området bygglov.

Eksjö får toppbetyg i landet i sin myndighetsutövning av företagarna. Bäst betyg gavs för området bygglov.

Foto: Petra Jonsson

MARIANNELUND2018-07-14 13:00

För femte gången har Sveriges Kommuner och Landsting i samverkan med Stockholm Business Alliance och Business Region Göteborg gjort en öppen jämförelse av kommuners service gentemot företag.

Eksjö kommun var med i undersökningen för första gången och hamnade i topp på plats sex i jämförelse med 171 andra kommuner.

Enbart företagare som har varit i kontakt med kommunerna, och som har haft ett avslutat myndighetsärende under mätåret 2017, ingår i undersökningen.

De har fått en enkät skickad till sig och har fått delge vad de anser fungerar bra respektive mindre bra, samt vad respektive kommun behöver bli bättre på.

I undersökningen har företagarna fått svara på kommunernas myndighetsutövning inom sex områden: brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd.

Eksjö kommun deltog i områdena bygglov, miljö- och hälsoskydd samt livsmedelskontroll.

Undersökningen är upplagd enligt analysmodellen Nöjd-Kund-Index där kundnöjdhet mäts på en skala från 0-100, med 100 som högsta betyg där Eksjö kunde summera 80 på skalan.

I området bygglov hamnade Eksjö kommun på plats fem.

– Det är naturligtvis väldigt roligt med ett så positivt resultat och att företagen är nöjda med de kontakter som de har haft med oss och med servicen, kommenterar Malin Larsson, bygglovshandläggare vid Eksjö kommun.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!