Nu ska godaste köttbullen koras

Ingatorpsbon Yngve Adolfsson innehar titeln att göra den godaste köttbullen. På lördag får förra årets lyckade fest sin uppföljare och samhällsföreningen uppmanar alla att leta fram sina favoritrecept.

Yngve Adolfsson tillagade de godaste köttbullarna förra året.
Eva-Lena Hangren delade ut priset. I bakgrunden Erwin Dörner.

Yngve Adolfsson tillagade de godaste köttbullarna förra året. Eva-Lena Hangren delade ut priset. I bakgrunden Erwin Dörner.

Foto: Rebban

Mariannelund2018-08-14 08:00

Förra sommaren arrangerades en köttbullefest i Mariannelund. Den kom att bli en folkfest, samtidigt som maträtten många har som sin favorit, lyftes fram på olika vis.

En av rogrampunkterna var en köttbulletävling.

Då lämnades 33 bidrag in och Gun Samuelsson i Mariannelundsbygdens samhällsförening hoppas på minst lika stort intresse i år.

– Vi tar gärna emot fler köttbullar och man kan lämna in sin köttbullar en timme tidigare i år, berättar hon.

Juryn med Mariannelundsanknytning blir i stort sett densamma som förra gången men utökas med två personer. Den kommer att sitta i Aktivt Centrum och allmänheten kommer kunna beskåda provsmakningen.

– Förra året var så lyckat så vi har inte ändrat så mycket, säger Gun om dagen och beskriver välbekanta inslag som "grodspottning", femkamp, konsthantverk, servering av köttbullar, kaffe och ostkaka. Ponnyridning och öppet hus på Julles är också inbokat.

Festligheten på torget inleds med Vena musikkår och fortsätter med medverkan av trollkonstnären Mc Kjell, sång av Anders Stejdahl och pianomusik av William Isaksson, dragspelsmusik av Anders Nilsson och Svante Sigurdsson med sång av Linda och Maja Westerström.

Konferencier är Erwin Dörner tillsammans med Drottning Valborg Edith Engqvist.

Öltältet på kvällen blir liksom förra året på Bruzahems inhägnade område med uppvämningsmusik av bland andra Fredrik Anckarman innan Hunky Dory och Bappelsin äntrar scenen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!