Första dagen på kollo

105 barn var på plats när Stjärnevikskollot startade för den 33:e gången.

Elsa, Amanda och Sanna värmer sig under handdukarna och tänkter bada lite senare. "Det är roligt att få vara med sina kompisar"

Elsa, Amanda och Sanna värmer sig under handdukarna och tänkter bada lite senare. "Det är roligt att få vara med sina kompisar"

Foto: Elin E Elmström

Stjärnevik2018-06-18 18:03

Idag gick startskottet för tre veckor av kollo vid Stjärneviksbadet vid sjön Juttern. Över hundra barn i åldern sju till tolv, badade, spelade volleyboll, paddlade kanot, fiskade och umgicks.

­– Barnen behöver detta. Det är sommarlov att få komma ut hit, menar kollochef Mia Karlsson.

– Många får nya kompisar som de har kvar efteråt. Det är verkligen glädje, massa bus, lek och upptåg. Det händer något nytt varje dag.

Södra Vi IF står bakom kollot som nu arrangeras för 33:e gången.

–Det kan vi tack vare att vi har ett 20-tal kollovänner, företag, och kommunen som ger bidrag, berättar ordförande Håkan Danielsson.

– Vi tycker att det är en sådan bra verksamhet för barnen i kommunen och försöker hålla en sådan låg avgift så att alla som vill kan vara med. Jag tror att det är ett 70-tal barn som är med alla tre veckorna.

Sedan starten på 80-talet har kollot hållits varje år förutom 2016. Snabba förändringar i samarbetet med kommunen gjorde att klubben inte kände att de hann arrangera kollot i tid och många upprördes av nedläggningen.

– Det gav oss blodad tand och vi bestämde oss för att genomföra det igen, berättar Håkan.

–Nu är tanken på att det här ska fortsätta men nästa år ska vi gå ut och försöka hitta kollovänner som vill bidra ännu tidigare. Jag upplever att många tycker att det här är en bra verksamhet.

110 barn är anmälda till veckan, nästa vecka och veckan efter är det 95 och 80 barn som vill vara med.

– Bad brukar vara populärast men även fiske. Det är många som får prova på det för första gången. Sedan att maska på är brukar de inte tycka är lika roligt. Vi hoppas på att de efter en vecka ska känna att det varit med om sin mest fantastiska upplevelse.

Nova, Julia, Natalie och Maria berättar att de sett framemot kollot "jättemycket".  Roligast är att bada och fika.
Nova, Julia, Natalie och Maria berättar att de sett framemot kollot "jättemycket". Roligast är att bada och fika.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!