Förslaget: Dyrare att gå till akuten

Landstingsskatten höjs och det blir dubbelt så dyrt att gå till akuten. Det föreslår den borgliga alliansen i Jönköpings län.

Foto: Fredrik Sandberg / TT

Jönköpings län2018-10-17 16:00

– Det finns en stor utvecklingskraft i Jönköpings län och vi befinner oss i en tid av långsiktiga investeringar som stärker länets attraktivitet och stimulerar till en hållbar utveckling. Med den budget vi nu lägger fram tar vi ansvar för den kommande mandatperioden för en god utveckling av Region Jönköpings län, säger Malin Wengholm (M), regionstyrelsens ordförande.

Det byggs och investeras vid länets sjukhus men det är naturligtvis inte gratis.

– Vi bygger för framtidens hälso- och sjukvård. En specifik satsning är att korta köerna till 1177 Vårdguiden på telefon. Samtidigt gör vi stora investeringar i byggnationer och utrustning på länets tre akutsjukhus, säger Mia Frisk (KD).

Bemanningen på sjukhusen är en central fråga att finansiera. Från 2019 är Jönköping en av huvudorterna för läkarutbildning .

Enligt förslaget som regionfullmäktige tar beslut om höjs skatten med 50 öre till 11.76.

Besök på akutvård höjs från 250 till 500 kronor och om ambulans larmas och patienten inte behöver följa med till sjukhuset väntas också en avgift.

Likaså blir det dyrare att åka kollektivtrafik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om