Förlängd tid för åtal

Polisutredningen kring den man som misstänks för våldtäkt på en lärare behöver mer tid. Åtal skulle vara väckt på torsdagen men åklagaren begärde längre tid.

Den våldtäktsmisstänkta eleven  kan få sitta kvar i häktet då polisutredningen inte är klar.

Den våldtäktsmisstänkta eleven kan få sitta kvar i häktet då polisutredningen inte är klar.

Foto: Anders Törnström

Höglandet2018-10-04 20:30

19-åringen är misstänkt för våldtäkt på en lärare på en gymnasieskola på Höglandet. Brottet ska ha ägt rum den 14 september mitt på dagen då det pågick undervisning i skolans övriga lokaler. Händelsen polisanmäldes ett par dagar senare. 19-åringen har nekat till brott och häktningen överklagades. Hovrätten gick dock på tingsrättens bedömning.

Åtal skulle väckas på torsdagen men åklagaren Jessica Andersson kom dessförinnan in med en begäran till Eksjö Tingsrätt om förlängd åtalstid. Orsaken är att polisutredningen kring händelsen inte är klar.

Åklagaren meddelade att förhör har hållits med den misstänkta 19-åringen, med offret samt olika vittnen. Enligt åklagarens framställan kvarstår dock förhör med vittnen och slutförhör med den misstänkte.

Analyser har skickats till Nationellt forensiskt center men de är inte heller är klara.

Förhandlingen kring omhäktningen ägde rum på torsdagseftermiddagen och rätten valde att låta mannen sitta i fortsatt förvar. Åtal ska vara väckt den 18 oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!