De fick flest personkryss

Tomas Erazim och Diana Laitinen Carlsson. Det är Eksjös mest populära politiker om man får utgå från antalet personkryss i kommunfullmäktige.

Furulundsskolans rektor Tomas Erazim är Eksjös mest populära politiker.

Furulundsskolans rektor Tomas Erazim är Eksjös mest populära politiker.

Foto: Ivonne Svahn

Eksjö2018-09-21 14:38

Moderaternas Tomas Erazim behåller ställningarna och med sina 362 personkryss är han, liksom vid förra valet, Eksjös mest populära politiker.

Tomas Erazim var även valet 2014 mest kryssad och fick förtroendet som kommunalråd men han valde då att satsa på ett jobb som rektor för Furulundskolan i Mariannelund.

Han engagerade sig i kommunpolitiken i Eksjö efter valet 2002 och var dessförinnan politiker i Jönköping. Efter valet 2002 satt han i barn- och utbildningsnämnden och ersättare i kommunstyrelsen, 2006 ordförande i socialutskottet, 2010 kommunalråd och kommunstyrelsens 1:e vice ordförande. 2014 valde han jobbet som rektor i stället och klev av i princip alla politiska uppdrag i kommunen förutom platsen i kommunfullmäktige.

– Jag är väldigt glad och tacksam för det förtroende som väljarna i Eksjö kommun har givit mig ännu en gång och rörd över alla hejarop och gratulationer som kommit från invånare, säger han.

– Jag har alltid haft som mål att lyssna och finnas till för alla invånare i hela kommunen och att jag kommer fortsätta med det.

Han kan tänka sig engagera sig mer politiskt framöver.

– Inför den nya mandatperioden har jag meddelat mitt parti att jag kan tänka mig att åta mig uppdrag, om partiet efter förhandlingarna med de andra partierna tycker att jag skulle kunna göra ett bra jobb, säger han.

Socialdemokraternas frontnamn Diana Latinen Carlsson fick 297 personkryss och Centerpartiets Lennart Nilsson fick också 297 kryss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om