De besöker Eksjö på sin turné

Franchisetorget besöker på sin turné i höst Eksjö som enda plats i Jönköpings län. Ett 50-tal personer hade på måndagen anmält sig till informations- och inspirationskvällen ikväll, tisdag.

Franchiseföretagande finns i många branscher. Hotell och restaurang är två exempel.

Franchiseföretagande finns i många branscher. Hotell och restaurang är två exempel.

Foto: Dan Strandqvist

Eksjö2018-09-18 08:00

Mäklare, hotell, transport, restaurang, hälsa, detaljhandel och mycket mer. Franchiseföretagande finns i många branscher och kanske kan det nu blir fler sådana företag på Höglandet.

Ikväll arrangerar eksjö.nu en kväll med Franchisetorget, som är landets ledande aktör att sammanföra franchisegivare och franchisetagare.

– Vi ringde till dem i januari och frågade om de ville komma till Eksjö, säger Carina Eldåker, på Eksjös näringslivsbolag eksjo.nu.

Konceptet besökte tidigare under året Växjö och Jönköping på sin Sverigeturné. I höst blir närmaste plats Linköping.

Eksjö sticker i turnéplanen ut som en av de minsta orterna man besöker.

Eksjö näringslivsbolag jobbar brett och väljer att se utanför kommungränsen.

– Vi arrangerar det här för vi värnar om hela regionen. Vi har försökt bjuda in våra grannkommuner för vi vill hitta sysselsättning i hela regionen. Oavsett var man bor så är man välkommen för att få information och inspiration, säger Carina Eldåker.

– Många personer är drivande men har kanske inte någon egen idé. Dessutom ser vi hur det ser ut i städerna med tomma lokaler och vi vill ha jobb. Det finns många som vill bli egenföretagare men som kanske inte har en egen idé och då kan det här vara ett sätt med franchisegivare som vill sälja ett koncept. Det finns mycket och finns inom alla branscher, påminner Carina Eldåker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om