Arrangören: "Vi är väldigt nöjda"

I helgen hölls för andra gången Hultfestivalen. "Vi är väldigt nöjda med arrangemanget. Det var en jättebra stämning, inget gick fel och det var inga incidenter." berättar arrangör Josef Wardh från Hult Fritid.

Runt 500 personer besökte festivalen under fredagskvällen.

Runt 500 personer besökte festivalen under fredagskvällen.

Foto: josef wardh, privat

HULT2018-06-18 11:15

Festivalen på Movänta camping rivstartade på fredagskvällen med större namn som Tomas Di Leva, Shirley Clamp och Martin Almgren. Lördagen innehöll familjeaktiviteter, knallar, helikopter och framträdanden på scen.

– Höjdpunkten var nog Tomas Di Leva, det var han som flest ville se och 500 personer kom till kvällen, berättar Josef.

– De jag pratade med tyckte att området var väldigt fint och att det var bra stämning, det blev den där mysiga festivalen vi pratade om innan. Jag tror att det har att göra med att festivalen ligger precis vid sjön och att den är lite mindre gör att man kan komma dit och umgås.

Den allra första Hultfestivalen drog runt 1 000 personer. Hur många som letade sig till Hult denna gång har arrangörerna inte hunnit räkna ihop.

– Det var betydligt fler i år men något färre än vad vi hoppats på. Speciellt på lördagen kunde det ha varit fler.

Att det kom färre än förväntat har inte krossat arrangörernas idé om att etablera Sveriges mysigaste festival i Hult.

– Vi ger oss inte så lätt utan det är bara att gå vidare. Vi har redan ett bra namn till nästa år som jag inte kan avslöja nu, men eftersom vi måste boka så långt i förväg kan jag säga att det är ett stort namn.

För att locka fler till nästa år kommer krut att läggas på att nå ut till kommunborna.

– Vi förändrade konceptet rätt mycket från förra året och det är vi väldigt nöjda med, så det kommer vi att köra på framöver. Vi är bra på festival men värdelösa på marknadsföring. Så till nästa år ska vi ta in någon utifrån som ska hjälpa oss och satsa mer på det.

Martin Almgren ger kredd till bandet under spelningen.
Martin Almgren ger kredd till bandet under spelningen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om