Det räcker inte, Kindapolitiker

Vindkraftsstormen har nog inte bedarrat även om ledande Kindapolitiker nu säger sig ha tagit intryck av befolkningens kompakta motstånd.

Från läsekretsen2018-04-26 14:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Dessvärre har politikerna ännu inte förstått vindkraftens vetenskapligt bevisade och förödande påverkan på människor och djur, med skador genom lågfrekvent infraljud på en mils radie, giftspridning i naturen och fågelmassaker för att bara nämna några.

I onsdagens artikel i denna tidning får man intrycket att politikerna ägnar mera omtanke om miljardären Fred Olsens utgifter för konsekvensutredningar än för konsekvenserna för den utsatta befolkningen när politikerna nu uttalar att de endast vill verka för en begränsning av antalet vindverk i en uppdaterad vindkraftsplan.

Det räcker föga att vänta ut den byråkratiska tågordningen om man vill stoppa Fred Olsens vindkraftsplaner i Horn/Hycklinge och hoppas på att vetorätten finns kvar när Fred Olsen väljer att komma in med en lämpligt anpassad ansökan.

Vi såg nyligen hur snabbt det gick för centerpartiet att plötsligt stödja MP, S och Kommunisterna för att stoppa uranbrytning i Sverige, som har 80 procent av alla urantillgångar inom EU. Detta trots Lagrådets avrådan och tung kritik från Luleå Tekniska Universitet, som är Sveriges centrum för gruvrelaterad forskning, liksom kritik från Sveriges Geologiska Undersökningar.

Vidare uttrycker Chalmers Tekniska Högskola att "det finns ingen vetenskaplig eller praktisk grund" för ställningstagandet mot uranbrytningen. Dessutom påverkar det övrig svensk gruvnäring negativt och inte minst hindras brytning av sällsynta och värdefulla metaller varav den viktigaste är cobolt som är nödvändig för tillverkning av Li-jonbatterier.

Ovan nämnda politiker säger således nej till coboltbrytningen till Li-jonbatterierna men ja till skattesubventioner på 60 000 kronor per elbil som behöver dessa batterier, vilka för övrigt är miljöbomber enligt IVL (Svenska Miljöinstitutet). Företrädarna för dessa partier bör nog tänka igenom logiken en gång till.

Vi fick idag prov på att Centerpartiet även anser att det är legalt att helt bortse från Lagrådet och andra tunga remissinstanser i ytterligare en fråga, nämligen immigrationspolitiken. Att fullständigt ignorera stiftade lagar och demokratins grundvärden är ett signum för diktaturer!? Man undrar vart Sverige är på väg.

Vi känner igen samma trixande med lagar (Maskindirektivet, Allemansrätten, mm) och avsaknad av vetenskapliga faktagrunder samt okunskap när det gäller den massiva vindkraftssatsningen i Sverige.

Kommunernas vetorätt kan vara bortsopad vilken dag som helst genom samma förrädiska politikerspel som relaterats ovan. Jag skall inte dra alla välkända argument mot vindkraften igen eftersom det mesta blev belyst vid samrådsmötet och genom de skriftliga invändningar som upprättats och skickats till Fred. Olsen Renwables.

Den upprörda befolkningen som gick man ur huse vill helt enkelt inte skövla naturen i Horn/Hycklinge med vindkraft, inte ett enda vindkraftverk! Detta måste med nödvändighet leda till en uppdaterad vindkraftsplan som innebär totalförbud av vindkraft i berörda område.

Befolkningen kräver klara besked före valet.