Vilken kärlek behöver du i ditt liv?

I torsdags var det ”Alla hjärtans dag”. En del firar stort medan andra kanske rycker på axlarna. Jag brukar köpa lite choklad till familjen och ger samma kärlek som jag ger både dagen innan och dagen efter.

Foto:

Bostadskrönikan2019-02-16 11:59

Mitt hjärta rymmer mycket kärlek, mer än jag någonsin trott var möjligt. Älskade maken, två fina töser, två underbara söner, älskvärd sonhustru och underbara gosiga barnbarnet. Alla får de rum och så har även övrig familj sin givna plats, så som föräldrar och syskon med sina familjer. Kärlek kan lätt tas för given och kan lika lätt väljas bort.

Hjärtedagen till ära kan man ju sprida lite extra kärlek och omtanke i sin egen omgivning. Kanske hälsa på någon på väg till jobbet, tacka kassapersonalen för hjälpen, krama om en god vän, lägga en liten godis i smyg hos någon på jobbet, ge ett leende till någon som ser ut att behöva det. Det finns mängder av saker man kan göra för att göra någon glad i hjärtat. För det är väl det allt handlar om, lite mera kärlek till omgivningen, helst varje dag.

Alla kanske inte känner att de har kärlek i sitt liv. Därför kan dagar som denna göra lite mera ont i hjärtat, speciellt om det inte är självvalt. Av olika anledningar kan det vara så. Man kanske har förlorat sin älskade och det gör sår i både hjärta och själ. Kärleken tar ju inte slut bara för att döden kom emellan, den finns ju kvar hos den som blir kvar. Då kan du vara nära, det kan ge den omtanke som så väl behövs. Kanske bara sitta tyst och nära. Allt har betydelse i stort som i smått.

Husdjur kan ge en underbar kravlös kärlek. De ger och ger och kräver inte så mycket tillbaka. Mat, husrum, promenader och kärlek så är de nöjda. Min syster och svåger har två härliga hundar. Jag märker att de har fyllt en stor plats i deras hem. Trots busiga upptåg så är det ren kärlek.

Fåglar, katter, hästar, fiskar och andra djur kan också fylla hjärtan med kärlek. Vi hade en hund när jag bodde hemma, Zorro, en helt underbar hund som tyvärr blev dålig. Men vilken kärlek han gav den tiden vi fick äran att ha honom.

Kärlek kan vara så mycket och kan ges av så många till varandra. Allt handlar inte om att vara kär i kärleken. Vänner, släkt, djur, familj, grannar, arbetskamrater och många fler kan vara den kärlek man behöver i sitt liv.

Hjärtedagen kan också påminna oss om att alla inte har ett fungerande hjärta och är i behov av ett nytt. Man kan ju inte av naturliga orsaker ge sitt hjärta vidare i livet men man kan ta ställning till vad man önskar den dagen man inte finns mer. Mitt hjärta är kärleksfyllt så det ger jag gärna vidare, någon annan kan få det till sig när jag inte behöver det längre.

Önskar er fina hjärtedagar – alla dagar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!