Borde marknadsföra Nygård bättre

Marknadsför Nygård som ”Livet på landet light” föreslår insändarskribenten.

Marknadsför Nygård som ”Livet på landet light” föreslår insändarskribenten.

Foto: Jenn Hultberg

Nygård2018-06-26 06:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Elva lägenheter. En uthyrd i detta nu. Tiotalet lediga således.

I skrivande stund hävdar Vimarhems hemsida att det finns sju lediga lägenheter i kommunen. Ingen av dem i Nygård i Locknevi.

Man annonserar inte ens om sina egna lediga lägenheter? Vem som fattat det beslutet har jag inte fått något svar på när jag frågat, bara att det ”finns ett beslut”.

Den inofficiella orsaken sägs vara att ”det är svårt att hyra ut lägenheterna i Locknevi” – Det låter inte som en bra orsak för att inte ens försöka?

Inte kan det vara god förvaltning av våra gemensamma tillgångar heller.

Klart det är svårt att få lägenheter man inte ens berättar om att de finns uthyrda.

Men Nygård är en unik möjlighet!

Det ligger långt ut på landet. Massiva (?) tjugo minuter från stan. Det är riktigt ont om samhällelig service i den absoluta närheten. (Läs tjugo minuter, ännu mindre till affären i Frödinge.)

Så, använd allt det där som en styrka istället!

Vill du pröva att bo på landet? Anta utmaningen? Med den trygghet och säkerhet som en hyreslägenhet ger?

Någon kommer och klipper gräset åt dig. Går frysen sönder ordnar hyresvärden en ny. Tystnaden, ron och lugnet möter dig om morgonen och vaggar dig till sömns om kvällen. Vill du ha en egen liten täppa att odla går det säkert att ordna. Varenda granne kommer välkomna dig! Var lantlivet ändå inget för dig har du tre månaders uppsägning.

Hur många kommunala bostadsbolag kan erbjuda någonting sådant?

Livet på landet ”light”?

Jag är övertygad om att det finns en nisch här, en mängd människor som skulle lockas av möjligheten, men om man inte berättar om den är det såklart svårt att få lägenheterna uthyrda …

Varje nyinflyttad till kommunen ger 50 000 i inkomster i form av skatter och statsbidrag till kommunkassan. Att hyra ut Nygårds lägenheter är en vinst, för Locknevi, för Vimarhem, för människorna som flyttar in och för hela resten av kommunen!

Majoriteten är inne på att sälja, avveckla.

Lyssna istället till bygdens folk! Ta till er av deras idéer! Utveckla! Så bygger man Vimmerby kommun från grunden! Hela Vimmerby kommun.