Bara muren som saknas

Gullringen2018-09-04 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu kan jag inte hålla tyst längre, Gullringshus fina kontor skall rivas.

Hade kontoret legat i Vimmerby hade nog kommunen betalat för att få det. Nu kan man få det gratis och en miljon i underhåll men det ligger på fel plats. Jag är säker på att snart är stadshuset för litet.

Nu när man jobbar med datorer kan man sitta och jobba var som helst. Men det är ju två mil och det är ju för långt att åka från Vimmerby till Gullringen. Det är bara vi i Gullringen som kan åka två mil till Vimmerby när vi måste göra något.

Det är val den 9 september. Vem ska man rösta på? Alla partier vill satsa på ytterområdena men det är bara ”valfläsk”. Efter valet blir det som vanligt tyst.

Det kommer in mycket skattepengar från ytterområdena och vi vill att något satsas där också. Vi har de två största industrierna i den här delen av kommunen, Ljunghäll i Södra Vi och Bo Klok i Gullringen. Det finns fina industrier på flera ytterområden i kommunen.

När jag jobbade politiskt för många år sedan sa jag i fullmäktige att Vimmerby kommun slutar vid Korka och det står jag för än idag. Det är bara muren som saknas. Jag vill tacka insändarna från Pelarne, ni skriver vad vi alla i ytterområdena känner.